Kultúra

2016.02.03. 15:22

Teddyk, nyugdíjas és teázó macik

Bakonybél – Békésen teázik a mackócsalád a Bakonybéli Szent Gellért Napközi Otthonos Óvoda termében. Mellettük régi és újabb, különböző színű és stílusú, jeges-, grizzly játékmedvék sorakoznak szépen összerendezve.

Kutasi Zsófia

Közel ötszáz játékmedvét gyűjtöttek össze a szervezők a helyi óvodában a kicsik és nagyok örömére. A játékmackó-kiállítást második alkalommal rendezték meg Bakonybélben. A tavalyi évhez képest idén kétszer annyi figura gyűlt össze. Szilágyi Judit, az óvoda vezetője elmondta, a kiállítás ötlete az egyik óvodai dolgozótól származott. A résztvevők és a helyiek annyira fellelkesedtek a kezdeményezésen, hogy idén félezer figurát gyűjtöttek össze.

Érkeztek macik a helyiektől, de több településről és városból, többek között Budapestről is szállítottak játékokat. A szervezők tematikus rendszerben állították fel a kiállítást. Egy helyre kerültek a teddy, a reklám-, jeges- és az alpesi mackók. Az egyik legrégebbi darab egy szalmával töltött teddy mackó, amely – mint „nyugdíjas medve” ­– egy régi fotelban kapott helyet, a becslések szerint negyven-ötven éves lehet. A különleges kiállítás február 12-ig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!