Kultúra

2015.09.30. 19:16

Tavi tündér - Károly Éva képeiből nyílt kiállítás

Balatonfüred - Lágy vonalvezetés, fényjáték és szinte megéledő képek - ez a látvány várja a a Polgármesteri Hivatal folyosógalériáján a látogatókat.

Kekk Sára

Károly Éva festőművész képeiből a természet szépsége, mondhatni a mesék titkos világa árad a látogatók felé. A művésznő gyermekkorától kezdve sok időt töltött a Balaton partján, így nem meglepő, hogy egyik kedvenc témája ez a táj. Képei szinte kivétel nélkül a természetben készültek, hitelesen bemutatva a fény-árnyék játékot is. A tárlatot Hanny Szabó Anikó újságíró, költő nyitotta meg, aki elmondta, bár régóta ismeri Évát, a sok éves tapasztalat és barátság ellenére is elementáris erővel hatottak rá a kiállítás képei. Mint mondta, még a kiállítás napján is bővült a tárlat, hiszen a festő még hajnalban készített három új képe is kikerült a folyosógalériára.

- Éva azt festi meg, ami a szívében, lelkében van. Fényt, reményt és szeretet sugároznak művei, melyek többségét gyermekkora élményeiből táplálkozva készíti. A művészete segítette át az élet árnyékos oldalán, és szeretné, hogy akik a festményeivel találkoznak, derűsebben lássák az életet - mondta a fesőművészről Hanny Szabó Anikó.

Károly Éva a megnyitón elmondta, a mai világban már csoda, hogy ennyien eljönnek egy kiállításra, de örült, hogy egy pici iderő együtt lehetett a látogatókkal az élet szebbik oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!