Kultúra

2017.06.07. 18:10

Taroltak a tanulók - A díjak nagy részét elhozták a fémműves diákok

BADACSONYTOMAJ Az alapfokú művészeti iskolák országos művészeti versenye, az V. Országos Fém- és Zománcműves verseny döntőjébe a SZÍN-VONAL Művészeti Iskolából 18 tanuló került be.

Tóth B. Zsuzsa

Az alapfokú művészeti iskolák országos művészeti versenye célja a tehetséges fiatalok megismerése a képző- és iparművészet egy-egy területén, a legjobb teljesítményt nyújtó tanulók versenyszintű értékelése. Május végén az V. Országos Fém- és Zománcműves versenyen a döntőbe került SZÍN-VONAL Művészeti Iskola 18 tanulója is. A döntő első napján a diákok választás alapján ékszerkollekciót, öltözékkiegészítőt, vagy épületen alkalmazott ismertető táblát, cégért, kopogtatót tervezhettek a fémművesség vagy a zománcművesség választott technikájával. Másnap a természet világa által inspirált kötelező feladatot oldották meg, belső térbe tervezett fém- és zománcműves alkotásokat készítettek.

Kecskés Viktória, Fekete Viktória, Szűcs Boglárka, Ásványi Jázmin, Horváth Laura, Antman Kira Zoé és Szabó Alexandra Fotó: iskola

Az Oktatási Hivatal által felkért neves szakemberekből álló versenybizottság az országos döntőn 25 helyezést adott ki, ebből tizenegyet a badacsonytomaji székhelyű SZÍN-VONAL Művészeti Iskola tanulói hoztak el. Első helyezést ért el Szabó Alexandra (Tapolca), másodikak: Szücs Boglárka (Tapolca) és Schlenker Nikolett (Zirc), harmadikak: Horváth Laura (Tapolca), Wind Barnabás (Monostorapáti) és Vörös Liliána (Lesencetomaj). Különdíjat kapott Ásványi Laura Jázmin, Antman Kíra, Kecskés Viktória (tapolcai diákok), Rutkai-Miklián Emma (Zirc), Göllönt Janka (Monostorapáti). Felkészítő tanárok: Baranyai Zoltánné, Gurobi Bernadett, Széplaki Nóra. A helyezések megítélése során a zsűri a tanulók tárgytervező és tárgyalkotó ismeretét, készségét, kreativitását értékelte. A művészeti tanulmányi versenyek reális képet adnak egy-egy iskolai pedagógiai műhely eredményéről, képzésének színvonaláról. Ráirányítja a figyelmet a kiemelkedő pedagógusok személyiségére, tehetségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!