Kultúra

2015.10.13. 20:04

Szalon a kertek világában

Veszprém - A veszprémi kertek világába kalauzolta el a hallgatóságot a Veszprémi Történelmi Szalon tizenharmadik rendezvénye a Petőfi Színházban.

Szám Dorottya

Bemutatták a Veszprémi Kaleidoszkóp harmadik kötetét kedden, a Petőfi Színházban. Oberfrank Pál, a színház igazgatója beszédében köszönetét fejezte ki Márkusné Vörös Hajnalkának, a kötet szerkesztőjének, a rendezvény háziasszonyának. Az eseményen Porga Gyula, Veszprém polgármestere Cholnoky-díjat adott át Márkusné Vörös Hajnalkának.

Márkusné Vörös Hajnalka, a Veszprém Megyei Levéltár igazgatóhelyettese Cholnoky-díjat vehetett át. Mellette Fábián Pál
Fotó: Balogh Ákos

Értéket teremtett(Folytatás az 1. oldalról.)A Veszprémi Történel-mi Szalon beszélgetésének vendége volt Benedek Magda, az utolsó püspöki főkertész lánya, Fábián Pál, a Veszprémi Színház egykori gondnokának fia és Strenner József kertészmérnök, Veszprém nyugalmazott főkertésze.

Porga Gyula polgármester elmondta, a Cholnoky-díjat a veszprémi önkormányzat a városban az értékteremtés mintájául és példájául szolgáló személynek adományozza évente egy alkalommal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!