Kultúra

2016.02.02. 17:25

Mindannyian mások, mégis összedolgoznak az alsóörsi képzőművészek

Balatonarács - A minap egyik este megtelt az Arácsi Népház, sokan érdeklődtek a legújabb kiállítás, az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesület festőinek munkái iránt.

Kekk Sára

Az egyesület tagjai olyan, képzőművészet iránt érdeklődő, korban és szakmailag különböző személyek, akik kedvet és tehetséget éreznek magukban ahhoz, hogy gondolataikat a festészet eszközeivel fejezzék ki. Ahogy Romwalter Mária, a csoport egyik tagja megnyitó beszédében elmondta, a jelenlegi tizenöt tag között találhatunk az ügyvédtől kezdve az ápolónőn és fodrászon át a nyugdíjasig mindenféle embert, mégis minden vasárnap átszellemülve válnak eggyé foglalkozásaikon. Romwalter Mária kiemelte a csoport művészeti vezetőjének, tanárának, Horváth Lajos festőművésznek áldozatos munkáját, amely nélkül nem érhették volna el ezeket a sikereket. Mint mondta, a mester irányításával immár tizenegy éve, heti egy alkalommal a kultúrház ad otthont közös munkájukhoz. Kezdetben sok technikával megismerkedtek, ceruzával, szénnel, később pasztellkrétával dolgoztak, az alapoktól kezdve. Ma már mindenki a számára legkedvesebb technikával készíti műveit, a most kiállított képek többsége pasztell-, akril- és olajfestmény.

Héhn Zsuzsanna, a Csopak Képzőművészeti Egyesület elnöke és Romwalter Mária (balról a harmadik) az alsóörsi egyesület tagjaival
Fotó: Gazsi József

Az eltelt időszakban az alsóörsi tagok számos kiállításon mutatták be alkotásaikat, ráadásul már több éve remek kapcsolatot ápolnak a csopaki, tapolcai és a herendi képzőművészeti csoportokkal is, akikkel számos közös tárlatot is rendeztek.

A megnyitó végén Romwalter Mária felolvasta egy régebben írt versét, amelyben megköszönte mesterüknek és Alsóörsnek a támogatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!