Kultúra

2016.12.13. 20:45

Sikeresen szerepeltek

Pápa, Városlőd - Népes számú, 87 fős csapat képviselte a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolát a városlődi Német Nemzetiségi Kultúrfesztiválon - tudtuk meg Megyeriné Borsó Évától, az oktatási intézmény vezetőjétől.

Polgár Bettina

Megyeriné Borsó Éva kifejtette, a hagyományos Német Nemzetiségi Kultúrfesztivál alkalmával Veszprém megyéből több mint húsz nemzetiségi iskola közel ötszáz tanulója mutatta be tudását négy kategóriában: vers- és prózamondásban, énekben, zenében, illetve táncban.

- A résztvevők közül a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata volt a legnépesebb, ugyanis intézményünket 87 tanulóból álló szereplőgárda képviselte, akik minden kategóriában megmérették magukat. Sajnos a vers- és prózamondóink idén nem jutottak tovább a regionális fordulóba, de ennek ellenére előadásukat dicséret illeti - emelte ki a pápai iskola igazgatója.

Emellett hangsúlyozta, a felsős énekkar, valamint a 3. n és a 7. n osztályosok közös furulyás csoportja arany minősítést érdemelt ki, míg a zenekaruk, továbbá a3. n és a 7. n osztályos tanulók alkotta két tánccsoportjuk ezüst minősítést kapott. - Iskolánk diákjai és felkészítő tanárai fáradtan, de boldogan érkeztek haza az egész napos rendezvényről - zárta gondolatait a Naplónak nyilatkozva a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola vezetője.

Fotók: Munkácsy Iskola

A fesztiválon a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola felsős énekkara, valamint 3. n és 7. n osztályosainak közös furulyás csoportja arany minősítést érdemelt ki, míg a zenekaruk, a 3. n és a 7. n osztályos tanulók alkotta
két tánccsoportjuk pedig ezüst minősítést kapott.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!