Kultúra

2017.02.14. 16:30

Menő gyerekek a neten

Ajka - A Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákjai eTwinning projektekben vesznek részt, így nemcsak a tanórákon hasznosítják nyelvtudásukat és informatikai ismereteiket, hanem szabadidejükben is.

Az eTwinning nemzetközi online együttműködést jelent intézmények között. Ez esetben iskolák, azaz tanulók közötti internetes kapcsolatot jelöl, ahol a fiatalok megismerkedhetnek más országok kultúrájával és szokásaival egy speciális közösségi portál segítségével angol nyelven.

Az oldal különlegessége abban rejlik, hogy a csoportok tagjai nemcsak chatelhetnek egymással, hanem szövegeket szerkeszthetnek, power pointos bemutatókat küldhetnek vagy animációkat, videókat is készíthetnek és oszthatnak meg a megadott témák alapján.

A Fekete-Vörösmartys diákok szeretik a kutyákat, ezért ellátogattak az ajkai Gyepmesteri Telepre Gerencsér Krisztina tanárnővel
Fotó: Györkös József

- Iskolánk tanulói jelenleg két projektben vesznek részt párhuzamosan. Az egyik program a Cool Kids, azaz a Menő Gyerekek nevet viseli. Ebben a diákok állnak a középpontban. Itt magukat mutathatják be a többi ország fiataljainak nem hagyományos módon, kitérve az iskolájukra, a hobbijukra és kedvenc elfoglaltságaikra is.

Ez a projekt egész éves, ennek részeként voltunk a közelmúltban az ajkai gyepmesteri telepen, ugyanis iskolánk diákjai azt szerették volna a külföldi társaiknak prezentálni, hogy az otthoni kisállatok mellett, kutyasétáltatással is lehet gondoskodni például az árva jószágokról. Vagy akár örökbefogadással. A másik projekt az Our legends and fairy tales, azaz a Legendáink és tündérmeséink néven fut.

Ez egy féléves program, ahol az országok a saját népmeséiket és azok jellegzetes szereplőit mutatják be a többieknek és Avatarokat készítenek egy program segítségével saját magukról - tudta meg a Napló Gerencsér Krisztina angoltanártól, aki szerint a fiatalok élvezik a kis csoportokban végzett munkát, hiszen amellett hogy új ismereteket szereznek, bemutathatják kreativitásukat is a témák kifejtése során. Minden ötletet általában hat-nyolc nemzet fiataljai dolgoznak fel egyszerre a világ minden tájáról.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!