Kultúra

2016.11.28. 14:04

Makrofotók minikönyvekről

Pápasalamon – Horváth Géza autodidakta módon tanulta meg a fényképezést, Veszprém megyében már több helyütt tárta nyilvánosság elé alkotásait, most ötvennyolcvadik önálló kiállítását tekinthetik meg a faluban.

Laskovics Márió

Horváth Géza fotóművész minikönyvek témájú kiállítását múlt pénteken nyitották meg a község művelődési házában. A fényképész ötvennyolcadik önálló fotótárlatát Bánki Mihály Pálné polgármester nyitotta meg.

- Beszélgetésünk során a művész elmondta, hogy a katonasága idején nyílt először lehetősége fényképezni. 1993 óta tagja a Győri Fotóklubnak, ezzel egy időben lett a Pápa Városi Televízió operatőre is. 2001-ben kapta meg a fotóművész-diplomát.

Ez a kiállítása szép- és szakirodalmi minikönyveket mutat be, például Babits Mihály Jónás könyve, Ady Endre A magunk szerelme, Madách Imre Az ember tragédiája, Gedai István Történelmünk pénzeken című műveit.

Számomra a legmegkapóbb az a fotó, amin egy női kéz tart egy minikönyvet – tudtuk meg a december 9-ig megtekinthető tárlatról a falu első emberétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!