Kultúra

2015.08.02. 16:59

Lángok csaptak fel a pápai Fő téren

Pápa - A Fő téri nyár elnevezésű programsorozat keretében ismét egy különleges rendezvény csalogatta az érdeklődőket a városközpontba.

Polgár Bettina

A Teleszterion Színházi Műhely közreműködésével szervezett utcaszínház már kora délután kezdetét vette széleskörű kikapcsolódást biztosítva minden korosztály számára. Elsőként a Ramazuri Bábszínház szabadtéri játszóházzal kedveskedett a gyermekeknek a város Fő terén, ahol a kicsik különféle ügyességi és kreatív játékokat próbálhattak ki. Aztán a társulat Ludas Matyi című bábelőadása szórakoztatta a közönséget.

Lángok csaptak fel a pápai Fő téren Fotó: Polgár Tibor

Az estei programok hangulatát zenés toborzó alapozta meg, majd a Zafír Orientális Társulat tagjai szórakoztatták az érdeklődőket hastáncbemutatójukkal. A keleti dallamokat a Teleszterion Színházi Műhely tűzperformansza követte. – Csaknem 30 diákunk a teljes tűzzsonglőr-eszközarzenált felvonultatta az est során, a különleges látványt pedig zenés koreográfia hívta életre. Ez a bemutató egy spontán szabadtéri buliba úszott át. Ahogyan fogyott a fáklyaolaj, úgy fokozatosan egyre kevesebb eszközzel és annál több tánccal invitáltuk közös szórakozásra az utcán összegyűlt szemlélődőket, akiket discofény, valamint mai slágerek vártak – nyilatkozta Komáromi Sándor, a Teleszterion Színházi Műhely vezetője. Hozzáfűzte: ennek az előadásnak a különlegességét az adta, hogy kevésbé volt kötött a forma, melyet elsősorban a Fő térre összeverődött szép számú közönség elhelyezkedése határozott meg.

A jövőbeli terveik kapcsán elárulta, augusztusban két alkotótábort is tartanak. – Augusztus közepén Abára megyünk egy újabb tűzszínházi előadást előkészíteni. Ezt a tábort az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola támogatásával tudtuk megszervezni. A továbbiakban pedig augusztus 23-tól egészen iskolakezdésig az ajkai diákcsoportunk készül egy meglehetősen komoly stúdiószínházi előadásra. A produkció Siobhan Dowd könyve nyomán az Éles és gyors sikoly munkacímet viseli, melynek premierjét várhatóan októberben láthatja majd a közönség – tudtuk meg Komári Sándortól. Emellett megjegyezte, a felnőtt színjátszókkal egy Shakespeare-darab feldolgozásának előkészítését végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!