Kultúra

2017.01.09. 15:45

Kiemelkedő eredmény

Zirc - Kiemelkedő versenyeredményeket produkálnak, egyre több mozgásformát kínálnak, és újabb látványos gálaműsorral ajándékozták meg a közönséget karácsony előtt.

Kelemen Gábor

A Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület két és fél évet nyitotta meg kapuit a gyerekek és a mozogni vágyó felnőttek előtt, de máris közel ötven főre duzzadt a taglétszámuk. Vincze Lajosné alapító-elnök munkáját szakmai oldalról Kertay Zsuzsanna és Finta Dóra segíti, illetve a tavalyi évtől csatlakozott a vezetői gárdához Horváth Péter, akinek a nevével több évtizeden át összeforrt a veszprémi torna, az elismert szakember olimpikonokat, válogatott sportolókat nevelt ki.

A Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület fiatal tehetségei (RTME) látványos színpadi koreográfiát adnak elő
Fotó: RTME

Az egyesület az elmúlt esztendőben is számos versenyeredményt tudhatott magáénak, így például június végén, a Magyar Látvány- és Sport Tánc Szövetség Európa-bajnokságáról kilenc arany-, három ezüst-, négy bronzéremmel, két negyedik és egy ötödik helyezéssel tértek haza a tanítványok, a novemberi Magyarkanizsa European termése pedig négy-négy első, második, harmadik, valamint két negyedik helyezés volt. Ezen kívül országos bajnoki címek és helyezések kerültek a birtokukba.

Évente két gálaműsort tartanak, melyen a növendékek bemutatják a legújabb koreográfiákat szólóban, duóban, csoportosan. A látványos műsorszámokat rendre vastaps kíséri a közönség részéről. A gyerekeknek szóló show-, modern- és színpadi látványtánc, balett, jazz-balett és akrobatika oktatás mellett pilates, aktív táncos torna, spinning és kubai salsa foglalkozásokat is tartanak a felnőtt lakosság számára. A bázis mellett Balatonkenesén is indítottak csoportot, mely szintén eredményesen működik.

A Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület a sikeres év után a tavaszi versenyszezonra készül.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!