Kultúra

2015.05.16. 10:52

Integrált előadásra készülő énekesek

Tapolca - Érmet szerzett a Tapolcai Musical Színpad minden benevezett énekese a lX. Nemzetközi Veszprémi Játékok összművészeti fesztiválon. A versenyre 17 országból érkeztek résztvevők.

Tisler Anna

A tapolcaiak közül arany minősítést kapott Kocsis Kata, Gyöngyösi Dávid, Takács Péter, Ihász Dominika, Kiss Károly, ezüstöt érdemelt Juhász Judit, Herczeg Réka, Magyar László, bronzot Balogh Kata. Ők mindannyian általános iskolások. A tánckar különdíjban részesült, tudtuk meg Halápiné Kálmán Katalin művészeti vezetőtől.

A csapat tagjai az Értelmi Fogyatékkal Élők Országos Szövetsége tapolcai és veszprémi tagjai komoly próbatétel előtt állnak. Mesevilág címmel Halápiné Kálmán Katalin darabját mutatják be novemberben a veszprémi Petőfi Színházban. A darabban csaknem ötvenen kapnak szerepet.

A három tapolcai előadó vendeglátójukkal Svédországban
Fotó: musical színpad

A Zegasztár elnevezésű, a zalaegerszegi színház és a városi televízió által meghirdetett tehetségkutató versenyen döntőbe jutott Horváth Veronika.

Svédországban vendégszerepelt a forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére összeállított műsorral három fiatal művész, Palotás Ágnes, Tóth István és Báder Zoltán. Az előadók is svédországi magyar közösség meghívására utaztak ki és mutatták be műsorukat kilenc városban.

A Budapesti Operettszínház Fame című darabjában Lambchops szerepét játsza Halápi Katinka, aki csaknem öt évig volt a szinpad tagja. Az első éves egyetemista válogatáson került a darabba, amely egy művészeti iskola tagjainak a hírnév felé vezető útját mutatja be. Katinka a lázadó, különc szerepét kapta, amelyben énekes, dobos és táncos képességeit is megmutatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!