Kultúra

2017.06.29. 13:09

Ember tervez, Isten végez - Kulturális piknik Pápakovácsiban

Pápakovácsi – A több hetes szervezői, majd a háromnapos fizikai előkészületi munkát szinte semmissé tette a zivatar. Mégis akadtak, akik kitartottak és jól érezték magukat a II. Kulturális Pikniken.

Laskovics Márió

A Háromhatár Kulturális és Sport Egyesület második alkalommal rendezte meg Kulturális Piknikjét június 25-én, vasárnap a Pápakovácsi Általános Iskola udvarán.

A zuhé a főszervező Portik Pétert sem kímélte

Vagyis csak ott rendezte volna, de az élet átírta a forgatókönyvet. Ugyanis míg a megnyitó keretében Tóth-Baróta Adrienn köszöntőjében még felhőtlen szórakozást kívánva adta át a mikrofont Portik Péter egyesületi elnöknek, addig neki már épp csak annyi ideje maradt, hogy mindenkit fedett helyre való menekülésre szólítson fel, mert a következő pillanatban elemi erővel csapott le a több hetes szervezői, majd a háromnapos fizikai előkészületi munkával kialakított helyszínre a vihar, eláztatva a színpadot, az interaktív és kézműves foglalkozásokhoz felállított sátrakat.

Az egyesület székházában rögtönöztek színpadot

- Mintha dézsából öntötték volna a vizet, tornádóként dobálta szét a sátrakat a szél. Mindenki bemenekült a székházunkba, ahol egy darabig reménykedve vártuk, hogy eláll az eső, de hiába. Egyesek a vihartól ázottan, kedvtelenül hazamentek, míg mások, nem törődve a körülményekkel, maradtak és jól érezték magukat.

Átrendeztük a klubot, rögtönöztünk egy színpadot, és fellépőink, többek között a Takácsi Kicsi Csajok, Huszár Emília, a Gecsei Dallamvarázs Kórus, a Noszlopi Hagyományőrzők, a Malomsoki Nyerő Hatos, a Takácsi Kenderkóc Citerazenekar, és a Somlóvásárhelyi Líra Népdalkör előadta hozott műsorát a résztvevőknek, majd esőszünetben a takácsi asszonyok az utcát is felavatták táncukkal.

Végül is egy családias, jó hangulatú délutánt töltöttünk el együtt a barátainkkal, volt vacsora és tombola is. Reméljük, jövőre kegyeibe fogad minket az időjárás – összegzett Portik Péter.

De az utcát is felavatták a takácsi asszonyok

A rendezvényt vacsora és tombola zárta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!