Kultúra

2015.05.06. 18:28

A település jellegzetes arcai

Pápa - Amit itt látnak kiállítva, az lokálpatriotizmus a javából. Pápáról, a város minden zugáról szóló őszinte vallomás - ezzel a gondolattal nyitotta meg Kerpel Péter művésztanár Ács Tas László képzőművész Az én városom című tárlatát.

Polgár Tibor

A Pápa városának jellegzetes épületeit, településrészeit, látképeit megörökítő festményekből álló kiállítás a JMSZK színházépületének emeleti előterében látható.

- Ezen a kiállításon a világot nyitott szemmel, nagy érdeklődéssel szemlélő festővel ismerkedhetünk meg, aki elraktározza az élményeit, és otthon nagy élvezettel realista felfogásban megfesti azokat. A természet és a város titkait, emlékeket ébresztő hangulatos részleteit jeleníti meg nagy munkakedvvel. Öreg házak, templomok, vagy különleges felhők, varázslatos naplementék jelennek meg olajfestékkel készült képein. Érdekes, ahogy érzékelni lehet a műveken a festékkel való játék örömét, vagy a kísérletezés izgalmát - jegyezte meg Kerpel Péter.

Kerpel Péter megnyitja a tárlatot. Mögötte Ács Tas László
Fotó: Polgár Tibor

Ács Tas László elárulta, már régóta szeretett volna egy kimondottan pápai vonatkozású önálló tárlatot összeállítani. - Lokálpatriótának vallom magam, szívesen megfestem a számomra kedves helyszíneket, városrészeket. Az én városom címet viselő kiállításomon 31 darab festmény látható, ezek az elmúlt nyolc évben készültek - tudtuk meg a képzőművésztől. A kiállításmegnyitón közreműködött Puskásné Tófeji Valéria, aki két saját versét szavalta el. A tárlat május 17-éig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!