Kultúra

2015.09.01. 17:40

Kiállítás nyílt Várpalotán a Napló sajtófotóiból

Várpalota - Minőségi, hiteles, igényes jelzők jellemzik a Napló fotósainak munkáját, mondta Talabér Márta polgármester a Thury-várban nyílt kiállítás megnyitóján.

Balla Emőke

Szabó Péter Dániel és Penovác Károly sajtófotóit a sajtónap alkalmából a veszprémi Hangvillában láthatta a közönség. A tárlatot azóta a megye több településén – Ajkán, Devecserben, Pápán és Sümegen – megrendezték, minden alkalommal kicsit újítva, a települések értékeit, a helyi sajátosságokat bemutató fotókat is válogatva. Így történt ez Várpalotán is, ahol várpalotai, tési, berhidai, hajmáskéri és pétfürdői eseményeken készített felvételeket láthatnak a látogatók. A harmincadik Várpalotai napok alkalmából szervezett tárlat vendégeit Pappné Csővári Zsófia, a Thury-Vár Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte.

A Sárváriné Rieder Zsuzsanna által rendezett kiállítást Talabér Márta nyitotta meg. Várpalota polgármestere úgy fogalmazott: az elmúlt években nagy változás történt az életünkben és a fotózásban; ma egy perc alatt fotózunk annyit, mint régen egy hónap alatt. Ezt a pápaválasztás két időpontjával illusztrálta: 2005-ben csak néhány ember készítette telefonnal a fotóit, 2013-ban szinte mindenki kezében ott volt a telefon.

Devalválódott a fotózás értéke? – tette fel a kérdést a polgármester és meg is válaszolta. A minőségi, igényes munka mindig megtartja értékét és ez, a minőségi, hiteles munka jellemzi az idén hetven éves Napló fotósainak munkáját. Szabó Péter Dániel újságíró, aki nagyapja és nagynénje pályáját választotta, 2008 óta tájékoztat Várpalota eseményeiről, öt éve fotózik. A honvédelem a szakterülete, de minden témát megír. Penovác Károly kiváló fotós, több mint húsz éve dolgozik a lapnál. Kedvenc témája a sport, a kivételes helyzeteket is kedveli. Fotóik megérintenek, elgondolkoztatnak bennünket.

A kiállítást megtisztelte jelenlétével Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága ügyvezető igazgatója. A szép számú közönséget vonzó megnyitót a várpalotai zenekar, a FunThomas Band műsora tette hangulatosabbá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!