Kultúra

2013.01.14. 17:50

A gyermekek is résztvevők

A Holdkirály palotája című interaktív előadásban a gyerekek is részesei, játszói a darabnak. A Kabóca Bábszínház bemutató január 20-án lesz.

Balla Emőke

A Holdkirály palotája népmese-feldolgozás:  Szász Ilona író-dramaturg a Kabóca Bábszínház felkérésére magyar és cigány népmesék alapján írta. A mesében  a főhős, Barid szerelmét elrabolja a Holdkirály. Barid  elindul megmentésére; útja közben megjárja a vizek mélyét, az ég magasságait, szárnyra kel a széllel.

 

 

 

 

A színház a  mesét mindenkinek ajánlja, 4-144 esztendős korig (Fotó: Kabóca Bábszínház)

 

A főhősnek küldetése teljesítésében a gyerekek is segíthetnek: locsoghatnak, mint a tenger, kopoghatnak, mint a kövek, ciripelhetnek, mint a kabócák, és a szerelmesek újra egymásra találnak. A Holdkirály palotája  interaktív mesejáték; a nézők  is bekapcsolódhatnak a mese alakításába. Ez a darab különlegessége, ami a  színészektől koncentrációt igényel, ugyanakkor a gyermekek számára örömet és felejthetetlen  élményt jelent. Az előadást Baranyai Anita, meghívott vendégként Érsek-Csanádi Gyöngyi és Jakab Ádám játsszák. A  bábokat és a díszleteket Orosz Klaudia tervezte, a zenéjét Novák János szerezte, az előadást Szívós Károly rendezi.


A színház a  mesét mindenkinek ajánlja, 4-144 éves korig. A közelgő magyar kultúra napja ünnepéhez kapcsolódó  premier január 20-án, vasárnap 11  órakor lesz a Kabóca Bábszínház új helyszínén, a Hemóban. A mesejátékot a színház  jövő héten több időpontban is bemutatja. Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!