Kultúra

2012.01.21. 10:45

Ki legyen ma a gyilkos?

Veszprém - A Pannon Várszínház soron következő bérletes előadásában, a Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékban a közönség dönti el, ki legyen a gyilkos.

Szabó Zsuzsanna

A darab ismerős lehet a Pannon Várszínház rajongóinak, hiszen a tavalyi évadban már láthatták játékszíni előadásként. Az előadással első ízben mutatkozott be Kiss Dávid rendezőként, akit eddig a közönség a társulat színészeként láthatott, de segédrendezőként is közreműködött már.

A Hajmeresztő című előadás olyan, mintha egy izgalmas krimi cselekménye elevenedne meg a színpadon. Egy fodrászüzletben gyilkosság történik. Az ügy felderítése érdekében a helyszínre érkezik a felügyelő és segítője, ám a nyomozás során rájönnek, a különleges társaság mindegyik tagjának oka volt elkövetni a gyilkosságot. Szorult helyzetében a felügyelő váratlan megoldást alkalmaz: a közönségre bízza a rejtély megoldását, a gyilkos felkutatását. Az előadás során ugyanis a nézők szavazzák meg, ki legyen a gyilkos. Így minden előadás más, hiszen estéről estére az a változat kerül színre, amit a közönség megszavaz. Páratlanul szórakoztató, szellemi izgalmakat és rengeteg színészi improvizációt rejtő, a színész és a közönség folyamatos dialógusára alapozó pillanatokat kínál ez a lebilincselő este, persze rengeteg nevetéssel és sok-sok váratlan helyzettel.

Az érdekes bűnügyi társasjáték szórakoztató, máskor taktikus bábui Varga András Zoltán, a Hayas Hajmeresztő szalon tulajdonosa, Stefancsik Annamária fodrászlány, Kiss Barbara szenátorné, Zayzon Csaba régiségkereskedő, Oravecz Edit hadnagy, a nyomozó Szelle Dávid. A jelmezek tervezője Justin Júlia. A Pannon Várszínház "premierje" szombat este hétkor kezdődik a Séd filmszínházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!