Kultúra

2011.10.31. 17:31

Hattyúk tava orosz színben

Veszprém - November 8-án, kedden 19 órától a mutatja be a Moszkvai Városi Balett a népszerű Hattyúk tava című produkcióját a Veszprém Arénában.

Szabó Zsuzsanna

A Moszkvai Városi Balett művészi hitvallása: bemutatni a klasszikus táncszínház gyönyörű, nemes hagyományait a legszélesebb közönségrétegek és a fiatalok számára. A társulat az orosz tánciskolák legmagasabb igényű irányzataiból szűrte le azt az egységes, klasszikus stílust, amely saját előadásait fémjelzi, és a töretlen siker zálogát jelenti számukra a világ öt kontinensének többezres eseménycsarnokaiban immár több mint két évtizede.
 
A  Moszkvai Városi Balett társulatát 1988-ban alapították. A vállalkozás állami támogatás nélkül, teljesen magánforrásokból jött létre és működik a mai napig. Debütálásukra 1989-ben került sor a dél-koreai fővárosban, Szöulban. Azóta az egyik legtöbbet turnézó orosz zenés színházi társulattá nőtte ki magát.

Az alapító-koreográfus Viktor Szmirnov-Golovanov, a vezető szólista pedig Ludmilla Nyerubasenko, aki a Kijevi Koreográfiai Intézetben szerzett diplomája után rögtön szólótáncos szerződést kapott az Ogyesszai Opera- és Balettszínházban, ahol pályája során harminc különböző produkció vezető szerepét alakította.

A Moszkvai Városi Balett megalapítása óta Nyerubasenko a társulatvezető szólistája és instruktora, 1993 óta príma balerinája. A művésznő a klasszikus repertoár darabjainak betanításáért, a társulati balettkar és a szólisták irányításáért felelős.
 
A Veszprém Arénában este hét órától kezdődő Hattyúk tava című előadásra jegyek már csak korlátozott számban kaphatóak. Hűségkártyával rendelkező olvasóink öt százalék kedvezményben részesülnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!