Kultúra

2011.09.29. 12:16

Diáktárlat a konstruktivizmus jegyében

Pápa - Konstruktivista álmok címmel nyílt kiállítás szerda délelőtt a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola székhelyintézményének folyosóján.

Polgár Tibor

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem vesszük észre" _ Auguste Rodin múlt századi szobrászművész ezen szavainak tolmácsolásával nyitotta meg Unger Tamás, Pápa alpolgármestere, az intézmény egykori igazgatója a diákok képzőművészeti munkáiból álló tárlatot.



A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola tanulói a konstruktivizmus jegyében alkották meg a diákgaléria anyagát képező műveiket. A konstruktivizmus fő törekvése a racionális rend, az egyensúly, és a nyugalom megteremtése, a kompozíciók legtöbbször szigorú mértani formákból épülnek fel a síkban vagy a térben - hangzott el a kiállítás megnyitóján, amelyen Kapcsándi Klaudia szavalattal, míg Havasi Gábor szaxofon játékkal működött közre.



- A fiatalokat könnyű volt bevonni a munkába, nagyon fogékonyak a hasonló dolgokra, otthoni munkáikkal is hozzájárultak a tárlat létrehozásához. A kiállított munkák többnyire tavaly készültek, köztük található olyan is, ami a nyár elején lezárult Tudás-Szín-Tér projekt keretében készült el - mondta el Khell Zoltán, a Pápai Gazdasági Szakképző Iskola rajztanára. A Konstruktivista álmok című diákgaléria harminchat gazdasági szakképzős fiatal alkotását tartalmazza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!