Kultúra

2009.10.26. 18:34

Rekonstruált őslények

Veszprém - M. Nagy Szilvia grafikus és szobrász alkotásaiból nyílt kiállítás a közelmúltban a városi művelődési központban.

Deák Dóra

M. Nagy Szilva őslényeket ábrázoló grafikáit, valamint méhviaszból és papírmaséból készült szobrait Simon Károly, az Iparművészeti Múzeum nyugalmazott igazgatója méltatta. Elmondta, hogy Szilvia állatokat rajzol, őslényeket rekonstruál, valamint fantázialényeket talál ki és ábrázol. Stílusára a legjellemzőbb szó a szeretet.

M. Nagy Szilvia egy-egy műve a bonyolultsági foktól függően két napig, de van, hogy három hónapig készül. Alkotásaira jellemző a magas minőség, művesség, hiánytalanság és tévedhetetlenség. A művésztől azt is megtanulhatjuk, hogy az élő természet finom, tiszteletreméltó csoda akármilyen teremtményről van szó - tette hozzá végül Simon Károly. A kiállítás november 15-ig tekinthető meg a városi művelődési központban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!