Kosárlabda

2016.03.04. 20:24

Sikeres derbi

Veszprém - Körömrágós meccsen nyert a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata az OSE Lions ellen. Az első perctől komolyan vették a mérkőzést a hazaiak, és izgalmas, szoros derbin győztek az NB I/B-s tabella második helyezettje ellen.

Piltman-Horváth Barbara

Hoya Vp.-OSE Lions
75:70
(18:17, 18:17, 19:17, 20:19)

Veszprém, 300 néző. Vezette: Sabáli, Török, Esztergályos. Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Vertetics 8, Popovic 3, Novák 4, Kámán 17/6, Körtélyesi 23/9. Csere: Simon 2, Oltárczy 6/6, Kalló, Takács 12, Kovács, Sipos. Edző: Mérész Csaba. Oroszlány: Wehner 6, Bocsárdi 7, Vujovic 14/3, Kiss 12, Burai 13/3. Csere: Hadnagy 5/3, Zrinyi, Sonyák 3, Gorzsás 8, Ughy 2, Keller. Edző: Vavra András.

Az első negyedet a vendég oroszlányiak kezdték jobban, és a játékrész közepére el is mentek négy ponttal. A hazaiak próbálták felvenni a ritmust, és sikerült is nekik, a 8. percre egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték, 18:17.

Körtélyesi Gergely (fehér mezben elöl) megállíthatatlan volt a pályán, sokat tett a győzelemért
Fotó: Penovác Károly

A folytatásban már az első negyed végi formáját mutatta a Veszprém. Körtélyesi megállíthatatlan volt a pályán, védekezésben és támadásban is kivette a részét a csapat sikeréből. A fiúk végre figyeltek a lepattanókra, és a 18. percben vezettek 32:26-ra. A vendégek még egy utolsó lendületet vettek, és végül 36:34-gyel vonultak szünetre a csapatok. A nagy küzdelmet és a veszprémi védekezés kiválóságát az is mutatta, hogy míg a hazaiak négy büntetőt dobhattak, a vendégek 21-szer próbálkozhattak betalálni a büntetővonalról. A fordulás után aztán hasonló izgalmakat élhetett át a közönség, egyik csapat sem tudott tartósan felülkerekedni a másikon. Továbbra is nagy csata zajlott a pályán, az oroszlányiak nem adták könnyen magukat, a veszprémieknek pedig eszük ágában sem volt hátradőlni. Mérész Csaba együttesének sikerült végül két ponttal többet dobnia, mint a vendégeknek, így 55:51-gyel zárták a harmadik negyedet.

A záróetap legalább annyi, ha nem több izgalmat rejtett magában, mint az addig eltelt játékpercek. Kámánék próbáltak ellépni az oroszlányiaktól, akik gyengülni látszottak. Nem értették már egymást a pályán, kiesett kezükből a labda, lépést vétettek, miközben a hazaiak a 38. percben már 72:63-ra vezettek. Az oroszlányiak még összekapták magukat és utolsó utáni erejükkel küzdöttek, de ez is csak annyira volt elég, hogy öt pontra megközelítsék a mieinket.

Szívvel-lélekkel, csapatként, együtt

Mérész Csaba: - Mindkét csapatnak gratulálhatok, nagyszerű mérkőzést játszottak. Végződhetett volna másképp is ez a találkozó, ma nekünk volt egy picivel több szerencsénk. Egy ilyen rangadóra mindenki felszívja magát, lehetett is látni játékosaimon, hogy végig komolyan vették a meccset. A fiúk ma megmutatták, hogy tudnak szívvel-lélekkel, csapatként, együtt játszani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!