Kosárlabda

2016.04.05. 07:34

NB I/B: a rájátszás következik

Pápa - A rájátszás szempontjából fontos győzelmet aratott a Concordia Motax KC Pápa a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Pápa-PVSK
69:63 (25:15, 12:26, 13:8, 19:14)

Pápa, 300 néző. V.: Concordia Motax KC Pápa: Keresztes 20, Vukolic 15, Németh 5/3, Szanati 5, Horváth A. Csere: Puszta 14/3, Kutasi 6/6, Hole, Vajda B. 4. Edző: Vajda József. PVSK Kronosz Kiadó: Antóni 4, Demeter 15, Popgyákunik 14 /12, Czukor 10, Kővágó-Laska 6. Csere: Dragasevic 12/3, Kozári, Krnjajski 2, Berkics. Edző: Juhász Olivér.

Jól indult a Pápa számára a találkozó, a palánk alatt Keresztes és Vukolic uralta a terepet. Magabiztosan és jól kosárlabdázott a hazai együttes, megérdemelten szerzett tízpontos előnyt. A második negyedben érthetetlenül lestoppolt a Concordia, rendre hiba csúszott a játékba, a sok el-adott labda miatt pillanatok alatt elolvadt a hazai előny. A villámgyors Pécs a Motax teketóriázását kihasználva viszont fordított (37:41). A térfélcsere után összeszedte magát a vendéglátó, és újra saját játékát játszva, remek palánk alatti megoldásokkal sikerült visszaszerezni a vezetést (27. perc: 50:45). Az utolsó negyedben a nagyon szívós pécsiek jól védekeztek, de a hazaiakat ezen a napon már nem lehetett feltartóztatni. A Concordia jól küzdve, értékes sikert aratott. Színvonalas, kemény, hajtós mérkőzésen a hazaiak megérdemelten nyertek. Fontos, hogy az egymás elleni összevetésben is jobb a Pápa a pécsieknél, ami majd a rájátszásban lesz fontos. Vajda József: - Gratulálok a csapatnak. Remélem, ezen az úton tudunk majd tovább haladni a rájátszás- ban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!