Kosárlabda

2015.10.02. 18:32

A Veszprém bejelentkezett az aranyéremért

Veszprém – Szemernyi esélyt sem hagyott a tavalyi alapszakaszgyőztes Bonyhádnak a nyáron alaposan megerősített Hoya Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B-s férfi kosárlabda-bajnokság nyitányán.

B. Virág Rita

Veszprém- Bonyhád

82:55
(25:6, 22:10, 21:16, 14:27)

Veszprém, 300 néző. V.: Sabáli, Esztergályos, Németh A. Hoya Pannon Egyetem Veszprém: Vertetics 2, Puszta 23/9, Kámán 20/6, Novák 5, Körtélyesi 16/6. Csere: Simon 2, Oltárczy, Kováts 7/3, Blaskovits 3, Mayer, Takács, Sipos. Edző: Mérész Csaba. Bonyhádi KSE: Baki 5, Tömösváry 17, Hegedűs A. 14/6, Juhász, Jilling 2. Csere: Szanai, Somogyfoki 2, Fetzer 3, Gébert Zs. 3, Pechár, Kovács B. 2, Gébert B. 7. Edző: Puha Jenő.

Puszta hármasával kezdődött a 2015/16-os szezon a veszprémiek számára. A házigazdák pillanatok alatt 9:0-ra elhúztak, a vendégeknek muszáj volt időt kérniük. A tavalyi alapszakaszgyőztes első kosarára hat és fél percet kellett várni, s ezalatt a bakonyiak bizony nem tétlenkedtek, remek védekezéssel és precíz támadásokkal 18:2-re elhúztak. Nem várt, mondhatni, döbbenetes különbség alakult ki a két fél között az első negyed végére (25:6).

A veszprémi csapat egyik vezére Körtélyesi Gergely volt
Fotó: Archív/Balogh Ákos

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Mérész Csaba bátran variált, és mindenki igyekezett meghálálni a bizalmat (37:12). Csodás játékot lát-hatott a nagyérdemű, erre mondják a hozzáértők, hogy intelligens kosárlabda. Körtélyesi, Kámán és Puszta is a mezőny fölé nőtt, s újabb nagy rohammal máris 30 pont fölé nőtt a differencia (19. perc: 45:14).

A második felvonás Puszta kosarával indult, amire válaszul megszerezte a Bonyhád első hármasát. Kámán kapott remek passzt, s ekkor 51:19 állt az eredményjelzőn. A kínlódó Bonyhád a 22. percben jutott el 20 pont fölé, majd a 24. percben a hazaiaktól kipontozódott Takács. A Hoya továbbra is nagy elánnal, szépen játszott, és 68:32-vel fordultak a csapatok az utolsó negyedre.

A hazaiak ekkor már csak annyit adtak ki magukból, amennyi feltétlenül szükséges volt. A Bonyhád igyekezett kihasználni, hogy csökkent a hazaiak koncentrációja, és 6:2-es szériával lopózott közelebb.

Kicsit hullámzott a meccs, a bajnokaspiráns Veszprém már azt is megengedhet-te magának, hogy becsússzon néhány hiba (34. perc: 71:40).

A találkozó végéig felváltva estek a kosarak, s a Bonyhádnak sikerült 30 ponton belülre felzárkózni. A hajrában még Puszta kapott nagy tapsot hármasáért, s így 82:55-tel zárult a nem túl izgalmas, ám annál örömtelibb mérkőzés.

A Veszprém magabiztos győzelmével minden riválisának jelezte, idén számolni kell vele. A színvonalas játékát látva pedig megállapíthatjuk, az éremszerzésre minden esélye megvan, sőt a bajnoki cím egyik favoritja.

Mérész Csaba: - Nagyon jól védekeztünk az első negyedben, ekkor megszereztük a megfelelő a különbséget. Maximálisan elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, becsülettel hajtottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!