Kosárlabda

2015.10.01. 13:32

A nyolc közé jutás a cél, két sérült nélkül áll ki pénteken a Pápa

Pápa - Idegenben kezdi a 2015/16-os bajnoki idényt a Concordia Motax KC Pápa NBI/B-s férfi kosárlabda-alakulata.

B. Virág Rita

Máris egy rangadóval kezdi a szezont a pápai kosárlabdacsapat, hiszen Oroszlányban vendégeskedik pénteken 19 órától.

- Nem ment zökkenőmentesen a felkészülésünk, hiszen két meghatározó játékosunk is sérült volt. Keresztes Raffaelt még a nyáron műtötték, az újonnan igazolt Karagity Milán pedig egy sérülés után rehabilitálódott - kezdte Vajda József, a pápaiak szakvezetője. - Nekünk a centerjáték a legfőbb erősségünk, amit a maródiak miatt még nem tudtunk begyakorolni.

A Pápa számára (fehérben Kutasi) az igazi fokmérő az lesz, amikor teljes csapattal tudnak játszani
Fotó: Balogh Ákos

Vajda József elmondta még, a nehézségek dacára becsülettel dolgozott a keret. Több felkészülési tornán is szerepeltek, ahol jó eredményeket értek el, a hazai rendezésű Balogh József-emléktornán és a veszprémi teszttornán is második helyet érdemeltek ki.

- Sokáig azt gondoltam, hogy a tavalyi bajnokság volt az eddigi legerősebb. Azonban mára kiderült, az idei sorozat minden idők legkiegyensúlyozottabb, legnehezebb pontvadászata lesz. Célunk most is a nyolc közé jutás, de azt gondolom, ehhez is nagyon jó teljesítményre lesz szükség. Amennyiben elkerülnek bennünket a sérülések, úgy nem lehetetlen küldetésre vállalkozunk, és bárkivel fel tudjuk majd venni a kesztyűt - összegzett a mester.

Hasonló az Oroszlány játékstílusa

Vajda József kifejtette, az Oroszlány komoly terveket szövöget, és ehhez mérten igazolt a nyáron. Elsősorban remek irányítójukra és a ponterős négyes, ötös poszton játszó centerekre kell odafigyelniük. Vajda edző óriási erősítésként jellemezte Wehner Zoltán megszerzését, aki az MTK Törökbálint csapatától érkezett Oroszlányba. A házigazdák a Pápáéhoz hasonló játékstílust képviselnek, sok jó, rutinos játékossal. A vendégektől Karagity és Keresztes biztosan nem szerepelhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!