Kolontár

2016.10.05. 08:40

Az áldozatokért zúgtak a harangok

Kolontár – A legtöbb, amit tehetünk egymásért, hogy mindenki a saját hitében, a saját belső szobájában képes elmondani egy imát egy másik emberért – mondta Bolyki Balázs énekes a vörösiszap-katasztrófa emléknapján.

Penk Tímea

A tragédia hatodik évfordulóján a kolontári templomban fogadták azokat a vendégeket, akik a katasztrófa kezdetétől jelen voltak a faluban, és azóta is figyelemmel kísérik és segítik a közösség életét.


Solti Gábor, az Érd és Környéke Horgászegyesület elnöke szerint az elmúlt hat év bebizonyította, hogy egy csodálatos kapcsolat alakult ki a két közösség között.

Solti Gábor és Bolyki Balázs Fotó: Penk Tímea



- Végy egy jó csapatot! – ismertette Solti Gábor a halászléfőzés legfontosabb elemét. A horgászegyesület a tragédia után halászlével látta vendégül a kolontáriakat, majd egyre szorosabb kapcsolat alakult ki a két közösség között.

 

Mikuláscsomaggal, plüssállattal, csokoládéval és más módokon segítették a bajbajutottakat. Solti Gábor elmondta, hogy féltek, mert nem tudták, szabad-e zenét és egy kis vidámságot hozni a katasztrófa helyszínére, amit különbözőképpen fogadtak az emberek, de úgy látták, hogy egyre inkább felszabadult a közösség.

Solti Gábor Fotó: Penk Tímea


Bolyki Balázs énekes a szeretet, a megértés és az elfogadás fontosságát hangsúlyozta. Elmondta, hogy aki nem látta azokat a tragikus napokat, annak a történtek csak egy statisztikai adatot jelentenek úgy, mint ahogyan egymillió ember halála egy statisztikai adat, de egy hozzátartozó elvesztése tragédia.

Bolyki Balázs Fotó: Penk Tímea



- A legfontosabb dolog az, hogy tudjunk megbocsátani – mondta Bolyki Balázs, hangsúlyozva, hogy bár nehéz a megbocsátás, aki nem képes rá, az önmagának árt a legtöbbet.

 

Az énekes előadásán meghatódtak az emlékezők, és együtt énekelték a Hallelujah című dalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!