Kiscsősz

2016.09.19. 19:05

Egymás felé kell fordulnunk

Kiscsősz - A közösség az egymáshoz fordulás alapja, ami sokszor hiányzik a hétköznapi életből.

Penk Tímea

Ezért nagy öröm és nagy érték, hogy ismét ilyen sokan összegyűltünk és jól éreztük magunkat ebben a közösségben – értékelte a közel egyhetes programot Kovács Norbert Cimbi főszervező.

Ifjúsági és felnőtt korosztálynak már másodszor szervezett tánctábort Együttélésben címmel az Élő Forrás hagyományőrző Egyesület és a Cifra Műhely Közhasznú Kulturális Egyesület. A program a cigány-magyar kulturális együttlétet kívánja erősíteni. Az oktatáson körülbelül harmincan vettek részt. Az erdélyi Szászcsávás cigány táncait Kovács Norbert és Lőrincz Hortenzia oktatta, a nagyecsedi magyarság színes tánckultúráját Végső Miklós és Hortobágyi Gyöngyvér mutatta be.

Az esti programokon népszerű zenekarok léptek fel. Hétvégén a táncoktatást kulturális programok is kísérték, illetve a nyáron a rossz idő miatt elmaradt koncerteket most tartották meg.Kovács Norbert Cimbi szerint nagyon jól sikerült a Felszállott a páva című televíziós vetélkedő háromórás gálaműsora szombaton este, és többszáz látogatót Kiscsőszre vonzott a Csík zenekar vasárnap esti koncertje.

–Jöttek a térség őstermelői, kézművesei, helyi termék készítői, akik bár nem itt kötötték meg életük legnagyobb üzletét, jól érezték magukat, hiszen egy jó közösség részei lehettek – mondta Cimbi. A főzőverseny csapatainak népies öltözetben kellett olyan ételt készíteni, amely a Somló térségének hagyományaihoz, kultúrájához kapcsolódik, de a terítés is fontos szempont volt az értékelésnél.

A házigazdákon kívül díjazásban részesült Csík Tamás és Bardon Réka népi iparművészek, az iszkázi Életöröm nyugdíjasklub, a Somlótája és a Bakony-Menti vadásztársaság, a Flare beás együttes és a Magyar Fogyatékosok Lovas Szövetsége.

Címkék#kultúra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!