Kézilabda

2015.07.31. 11:12

MVM Veszprém U23: teljesen új csapat

Veszprém – Azokat a tehetségeket keresik az MVM Veszprém U23-as alakulatánál, akiknek esélye lehet a felnőttek közé, a nagy csapatba is bekerülni. Erről Éles József, az U23-as alakulat szakmai vezetője beszélt.

B. Virág Rita

Mint kiderült, az idén is részt vesz a gárda az NB I/B-s bajnokságban, ahol egy teljesen megfiatalított csapattal vág neki a pontvadászatnak.

– A tavalyi együttesből mindössze négy játékos maradt, melléjük jobbára 1996-os és ennél fiatalabb kézilabdások érkeztek. Jómagam már három éve dolgozom ezekkel a gyerekekkel, ezért is vállaltam, hogy az NB I/B-ben is foglalkozom velük – mondta el a korábbi világválogatott kézilabdás.

Éles József (pirosban) az előző évadban a fiatalokkal az NB II-es bajnokságban szerepelt. Fotó: Penovác Károly

Éles József kiemelte, az egyik legfontosabb cél a bennmaradás kiharcolása lesz, ezen felül viszont azon dolgoznak, hogy minél több tehetséget képesek legyenek olyan szintre vinni, amely lehetőséget teremt számukra ahhoz, hogy feljebb lépjenek a felnőtt csapatba.

– Szeretnénk, ha a legjobbjaink a nagyok között is rendszeres játékhoz jutnának. Tavaly is előfordult, hogy egy-két SEHA-Liga meccsen, amikor már nagy különbség alakult ki, Carlos Ortega pályára küldte a fiatalokat. Bízunk benne, ez most sem lesz másként, s a nagyok rugalmasan állnak ehhez a kérdéshez – vélekedett a tréner.

Éles József arról is beszélt, a kézilabdában nagyon szép feladat a nulláról egy sikeres csapatot építeni. Szerinte nagy türelem kell a fiatalokhoz, ám megéri kivárni, amíg beérik a munka gyümölcse. Az elmúlt években szépen fejlődtek a keze alatt az ifjak, s a szakvezető úgy gondolja, a kezdeti nehézségek dacára, az NB I/B-ben is meg tudják mutatni erejüket, tudásukat.

– A másodosztályú bajnokságba nemcsak utánpótlás csapatok neveznek, akadnak profi együttesek is, ahol rutinos rókák, volt NB I-esek, esetleg egykori válogatottak játszanak. Ezek a társaságok nem kímélnek senkit. Ha a mi fiaink képesek lesznek felvenni ezt a ritmust, tempót, keménységet, akkor lehet keresnivalójuk a sorozatban is – hangsúlyozta az edző.

Hat ifjú játékos kapott meghívást

Az MVM Veszprém U23-as együtteséből hatan jelenleg is az ifi vébét megcélzó korosztályos válogatottal készülnek. Jelenleg a felkészülés alatt nem számolhat Éles József Schmid Péterrel, Füzi Dániellel, Tóth Attilával, Fekete Dáviddal, Szeitl Erikkel. Varjú Martin is kerettag, ám sajnos sérülés miatt haza kellett utaznia és most gyógyulófélben van. A veszprémiek persze így is elindulnak a Cell Kupán és edzőmeccseik is lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!