Jásd

2015.04.24. 19:04

Bakonyi vigasság

Jásd - Jó hangulatú táncházzal zárult a IV. Bakonyi Vigasság fesztivál nyitónapja a bakonyi kistelepülésen, szombaton a szomszédos Tésen folytatódik a mulatság.

Szabó Péter Dániel

A kezdetek óta ugyanis két bakonyi kistelepülés, Jásd és Tés ad otthont a vigasságnak, amelynek fő csapásiránya a népzene és a néptánc. Ennek jegyében indult pénteken kora este zenés-táncos felvonulás a jásdi iskolától a kultúrházig, ahol a térség legjobb tánccsoportjai mellett távolabbról érkező művészek is színpadra léptek. A Berhidai Néptáncegyüttes, a Fóti Népművészeti Szakközépiskola növendékei, a Jásdi Szlovák Nemzetiségi Pávakör, a helyi óvoda és iskola néptáncosai, a dudari Művészeti Magániskola diákjai, valamint Pintér József, Pintér Gábor és a fesztivál főszervezője, Lippert Ferenc is együtt ropta az aprócska kultúrházban.

Hazai pályán nagy sikert aratott a Jásdi Szlovák Nemzetiségi Pávakör színvonalas előadása  Fotó: Szabó Péter Dániel

A Múlttal a Jövőért Egyesület ingyenesen látogatható rendezvénye szombaton Tésen folytatódik. Az érdeklődőket már délután fél háromtól kézműves játszóház és népművészeti kirakodóvásár várja a tési művelődési házban, majd négy órakor indul a zenés-táncos felvonulás. Öt órától színpadi műsor a művelődési házban, ahol a Duna Művészegyüttes szólótáncosai is fellépnek. Este héttől táncház, majd mulatság hajnalig, remélhetőleg idén is több száz érdeklődővel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!