Hírek

2015.06.03. 14:11

Víg napok Erdélyben - Veszprém megye is bemutatkozott a Szent György-napokon

Erdély, Kovászna megye, Sepsiszentgyörgy, és 21 év. Ennyi ideje tart a kapcsolat Veszprém és Kovászna megye, Veszprém város és Sepsiszentgyörgy között. Több mint tizenöt éve a turizmus is része az együttműködésnek.

Őrsi Ágnes

A Szent György-napokon idén is ott voltak a megyei önkormányzat, Veszprém küldöttei és még sokan mások is Magyarországról. Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke először volt hivatalos Sepsibe: - Lenyűgözött, ahogyan az ottani emberek beszélnek, hogy mennyire nyitottak, milyen más a szemléletük, a mentalitásuk. Számítottam arra, hogy az út, a környék gyönyörű, hogy a vásár tartalmas, gazdag, de ott lenni annyit jelentett, mintha CD helyett élőben lehetne hallgatni egy koncertet.

A megyeházáról Zsebe Péter és Halász Veronika indult el leghamarabb, hogy az impozáns sátrak utcájában berendezzék Veszprém megye standját. Péter önkormányzati referens: - Huszonéves kollegiális kapcsolat fűz a Szent György Napok szervezőihez, de amiért minden ott tölthető napnak örülök, az, ahogyan az erdélyiek megélik a magyarságukat. A magyar nyelv és a kultúra ápolása olyan fokú, amit itthon már nem lehet tapasztalni. Az idei kiállítás témája az aktív turizmus volt. Hozzánk is nagyon sokan jöttek, konkrét programok, címek után érdeklődtek.

Veronika elnöki kabineti referens, először járt Sepsiszentgyörgyben: - Kivittünk legalább ezer kiadványt, és talán csak ötvenet hoztunk haza. Rengetegen fordultak meg nálunk, érdeklődtek, volt, aki elmesélte, hol járt Magyarországon vagy Veszprém megyében. Először találkozott a közönség a Veszprém Megyei Értéktárat tartalmazó kiadvánnyal. Jól sikerült a bemutatkozás.

Polgárdy Imre és Fenyvesi Zoltán is részt vettek a sepsiszentgyörgyi Szent György-napokon. Fotó: megyei önkormányzat

Nappal vásári forgatag és hangulat, éjjel buli buli hátán, mindez három napig, százezer látogatót is emlegettek. Fenyvesi Zoltán, a megyegyűlés alelnöke: Erdélyben már voltam kétszer, de Sepsiszentgyörgyre most először jutottam el. Nagyon jól éreztem magam, és az iskolánknak, a Thuri György Gimnáziumnak is hoztam egy jó hírt. A mienkhez hasonló profilú középiskolával, a Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolával közösen pályázhatunk a Határtalanul programra. Oda-vissza támogatással látogathatjuk meg egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!