Hírek

2017.05.05. 08:07

Itt mindenki egy irányba tart - Díjakat kaptak a veszprémi rendőrök

Veszprém – Az év rendőre, az év vezetője, valamint az év iskolai bűnmegelőzési tanácsadótisztje díjat is kiosztották az idei Szent György-napon, s mindhárom cím a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársaihoz került, akik az elvégzett feladatokon túl arról is meséltek, mi más áll még az elismerés mögött.

Leitner Vera

Babicz Mihály rendőr alezredes az év rendészeti osztályának vezetőjeként részesült a díjban, ám hamar leszögezte, a díj az igazgatásrendészet és a közlekedésrendészet munkáját is minősíti.

– A díj csapatmunka volt, a civilruhás állománynak, vezetőknek, beosztottaknak egyaránt szól. Veszprém az ország legbiztonságosabb városai közé tartozik, s ehhez törvénytisztelő állampolgárokra van szükség, de egy ilyen nagyon erős rendőrségre is, ahol mindenki egy irányba tart – mondta el a közrendvédelmi osztály vezetője. Kiemelte, a legjelentősebb erőpróbát a nagyszabású városi és megyei rendezvények lebonyolítása jelenti, ám az évek során ezeket is zökkenőmentesen sikerült biztosítani.

Szent György napja alkalmából Hebling Ernőt, Babicz Mihályt és Szalai Istvánt is kitüntették a Veszprémi Rendőrkapitányságon végzett munkájáért Fotó: Pesthy Márton

Hebling Ernő rendőr alezredes, a vagyon- és gazdaságvédelmi alosztály vezetője 2015 májusában tért vissza a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol már korábban is teljesített szolgálatot. Mint mondja, az év rendőre elismerés nem kizárólag a tavalyi, sokkal inkább az elmúlt évek munkájának szól.

– Két éve új alapokra helyeztük az alosztályt, melyhez sok támogatást adott a kapitány. Lényegében újraépítettem a vagyonvédelmi felderítés tevékenységét, ekkor rövid időn belül több jelentősebb helyi bűnözőt sikerült elfogni, és olyan ügyeket felderíteni, melyekre sokan már keresztet vetettek. Jelenleg a csalások terén aktívak igazán az elkövetők, most a bűnmegelőzésre kell elsősorban fókuszálnunk.

Szalai István rendőr őrnagy, iskolai bűnmegelőzési tanácsadó három veszprémi középiskolában biztosítja a bűnmegelőzési célzatú, állandó rendőri jelenlétet, összesen 2500 diák számára. Munkásságáért az év iskolai bűnmegelőzési tanácsadó tisztje címet vehette át.

– Civilben, a diákok segítőjeként vagyok jelen az iskolában, ahol bűnmegelőzéssel kapcsolatos előadásokat tartok. Azt szeretnénk elérni, hogy ha a diákoknak problémája adódik a mindennapokban, azzal bátran fel merjék keresni a rendőrséget. A bizalom folyamatosan épül ki, a cél, hogy megszokják, a rendőrség nem csupán büntető-fegyelmező, hanem segítségnyújtó szereppel is bír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!