Hírek

2015.10.07. 09:55

Véres csontok és rothadó húsdarabok az út mellett (sokkoló fotók!)

Várpalota, Tés - Ismét véres csontok és rothadó disznóhús hever közvetlenül a Várpalotát Téssel összekötő út mellett. A helyieknek már nagyon elege van a természetet rendre hulladéklerakónak használó ismeretlenből.

Szabó Péter Dániel

Lippert Ferenc tési képviselő névtelen bejelentés alapján talált rá a rothadó hús és csontdarabokra, amelyeket az elmúlt napokban már szét is hordtak kissé az állatok. A bűzt azonban érezni, s az is felháborító, hogy egy év leforgása alatt már hetedik alkalommal nézi valaki hulladéklerakónak a területet.

- Sajnos azon kívül, hogy nyitott szemmel járunk, nem tudunk semmit sem tenni. A rendőrség helyszíni szemlét tartott a területen, s állategészségügyi szakember is megnézte a maradványokat. Megállapították, hogy az egyébként veszélyes hulladéknak minősülő húsdarabok és csontok legalább öt sertésből származnak, ami az úttól alig két méterre dobott ki autójából az ismeretlen tettes – mondta el kérdésünkre Lippert Ferenc.

Frankó Marianna rendőr főhadnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Naplónak elmondta, kedden reggel érkezett bejelentés a rendőrségre, majd a szakemberek a helyszínen vizsgálták meg a nyomokat. Ezt követően döntik el, hogy bűncselekményről vagy szabálysértésről van szó az esetben. Frankó Marianna hozzátette, a rendőrség kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az üggyel kapcsolatban, az jelentkezzen a Várpalotai Rendőrkapitányságon.

Mivel a terület a honvédség kezelésében van, ezért megkerestük az illetékes MH Bakony Harckiképző Központot is. Oszlánszki Béla alezredes, megbízott parancsnok lapunknak elmondta, feljelentést tettek a rendőrségen, s a maradványok elszállításáról is intézkednek. Egyben megszigorítják a járőrözést az érintett területen

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!