Balatonalmádi

2015.07.07. 17:14

Vacsora fehérben

Balatonalmádi – Fehér ruhás vacsorára várják az érdeklődőket. Mindenkinek magának kell gondoskodnia kosztjáról.

Napló információ

27 évvel ezelőtt Párizsból indult el a Vacsora fehérben kezdeményezés, amikor egy párizsi arisztokrata egy zárt körű kerti mulatságot rendezett a saját házában. A partira túl sok vendég érkezett, így a vendégsereg a szabadban folytatta a mulatozást. A bulinak akkora sikere lett, hogy azóta az úr minden évben rendez hasonlót Párizs egyik közterén. A vacsorán mindenki csak úgy vehet részt, ha fehérbe öltözik és gondoskodik saját asztalról, fehér terítőről, evőeszközről, székről, szalvétáról, innivalóról és természetesen ennivalóról. Fehér ruhás vacsora volt már a Diadalívnél, a Louvre udvarán, a Notre Dame előtti téren is. Volt olyan összejövetel, ahol a vendégek száma elérte a nyolcezer főt.

Magyarországon is egyre népszerűbb ez a rendezvény, volt már Budapesten, Miskolcon, tavaly pedig Veszprémben és Balatonalmádiban, valamint Tapolcán is – áll a programról szóló meghívóban. A rendezvény lényege, hogy a megjelentek barátkozzanak, ismerkedjenek, érezzék jól magukat együtt.

A vacsorára nincs belépőjegy, de a legnagyobb közösségi oldalon bárki jelezheti, ha érkezik, hogy a szervezők megfelelően tudjanak készülni. A fehér ruhás vacsorát július 25-én 17 órakor tartják Almádiban a Szent Erzsébet ligetben, a zenepavilonnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!