Hírek

2013.01.17. 17:18

További havazásra lehet számítani Veszprém megyében

Veszprém megye - További 8-10 centiméternyi friss hóra és megerősödő szélre, hófúvásokra számíthatunk a pénteki nap folyamán, közölte Németh Tamás megyei katasztrófavédelmi igazgató.

Szabó Péter Dániel

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott rendkívüli sajtótájékoztatón a tűzoltó ezredes elmondta, csütörtök délutánig mintegy 35 esetben vonultak ki a megye tűzoltói, és segítettek árokba csúszott vagy a nagy hóban elakadt nehézgépjárműveken.

Németh Tamás beszélt a katasztrófavédelem munkájáról (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A legnagyobb gondok a közlekedéssel a 82-es és a 83-as úton voltak, ezeken egy időre korlátozták is a kamionok, teherautók haladását.  A rendőrséggel, a közútkezelővel, valamint a mentőszolgálattal együttműködve végezték munkájukat a katasztrófavédelem munkatársai, hangsúlyozta Németh Tamás, aki hozzátette, a szerdai naphoz hasonlóan a tűzoltók magas épületek tetejéről is toltak le nagy mennyiségű havat, az ugyanis veszélyeztette az arra járók testi épségét.

Az áramszolgáltatásban Hárskút és Lókút településeken volt fennakadás a nap folyamán kábelszakadás miatt, de késő délutánra mindenütt megoldották a problémát a szakemberek. Ami a továbbiakat illeti, a megyei katasztrófavédelmi igazgató elmondta, az Országos Meteorológiai Szolgálat piros riasztást adott ki Veszprém megyére, további 8-10 centiméternyi friss hóra és megerősödő szélre, hófúvásokra számítanak a pénteki nap folyamán.

Országos időjárás-előrejelzés itt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!