Hírek

2015.11.29. 18:29

Szemkápráztató díszkivilágítást kapott a Thury-vár

Várpalota – Ünnepi fénybe öltözött Várpalota belvárosa, a Thury-vár és környéke szemkápráztató karácsonyi díszkivilágítást kapott idén.

Szabó Péter Dániel

Nem csoda, hogy sokan ellátogattak advent első vasárnapján az idén felújított várudvarba, ahol az alkalomhoz illő halk zeneszó és karácsonyi vásár fogadta a látogatókat. Helyi kézművesek adventi koszorúi, dísztárgyai és ékszerei között válogathattak a helyiek, de finom étkeket és italokat is fogyaszthattak az ünneplők.

– Mi az igazi ajándék? A megálló idő. Advent idején ezt kutatjuk, a kizökkent pillanatot keressük, büntetlen pihenőre vágyunk. Az igazi ajándék a hosszúra nyúlt, négy vasárnapnyi pillanat, ami nem az elmúláshoz, hanem az örökkévalósághoz visz közelebb bennünket – mondta el köszöntőjében a várudvaron Talabér Márta, Várpalota polgármestere, majd Szulák Andrea segítségével meggyújtotta az első gyertyát a város adventi koszorúján.

A népszerű énekesnő volt ugyanis a sztárvendége advent első vasárnapjának a Thury-várban, s a gyermekével, Rozinával érkező Szulák Andrea percek alatt igazi ünnepi hangulatot varázsolt dalaival a várudvarra, ahol ekkorra már kigyúltak a karácsonyi fények is. A hosszú tervezés és szervezés megérte a befektetett energiát, hiszen minden eddiginél szebb kivilágítást kapott a vár és környéke. Szulák Andrea fantasztikus koncertje után sokan sétálgattak még a várudvaron és a vár környékén, mobiltelefonok tucatjai örökítették meg a fényárban úszó épületegyüttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!