Hírek

2015.04.22. 11:25

Sorozatos ellenőrzések mellett tűnt el hatszázmillió?

Veszprém - Megbíztam a cégvezetésben, a rendszeres könyvvizsgálói, adóhivatali, vám-és pénzügyőri ellenőrzésekben, ezért fel sem merült bennem, hogy probléma lehet a kifizetésekkel, számlákkal.

Kovács Erika

Ezt mondta többek között egy tanú Laczkó Henriett tanácsvezető bíró előtt a Veszprémi Törvényszéken, szerdán, abban az ügyben, amelyben S.V.K.-t különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség.  A tanú, aki korábban gyanúsított is volt, ezúttal bírói kérdésre kiemelte „egyszerű pénzügyi beosztottként” dolgozott a Nike-Fiocchi Kft.-nél, ezért nem firtatta a kifizetéseket, sem a számlák valódiságát, mert egyfelől ez nem rá tartozott, másrészt a rendszeres ellenőrzések miatt azt gondolta, minden rendben van. Emellett lakáshitele volt, három gyereket nevelt, és nem akart olyan helyzetbe kerülni, hogy kirúgják. Ő mindvégig azt tette, amivel megbízták, elsősorban a pénzügyi vezető, S. V. K. utasításait hajtotta végre, aki azt mondta neki, a pénz a túlórákra, pályázatokra kell. Beszélt arról is, hogy S. V. K. kérésére többször borítékolt adott összegeket, amit munkaidő után fizettek ki vevőknek, amikor a tanú már hazament. Az asszonyt szemlátomást nagyon megviselték a történtek, és adódott, hogy ellentmondásba keveredett korábbi vallomásával. Utalt arra, hogy belebetegedett az ügybe.

Megírtuk, a vád szerint S. V. K. összesen 603.856.093 forintot tulajdonított el és fordított a cég gazdálkodásának körén kívül eső, ismeretlen célra a Nike -Fiocchi Kft. pénztárából 2003. évtől 2010. évig terjedő, nyolc éves időszakban.

Kapcsolódó anyagok:

Az életemet tette tönkre...

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!