Hírek

2016.10.17. 08:50

Villám csapott a házukba - Hiába várják a segítséget?

Devecser – Hiába várjuk négy hónapja, hogy kifizesse a villámkárunkat a biztosító. Itt vagyunk egy idős asszonnyal és egy kisbabával – mondta kétségbeesetten Körmendy Dezsőné. Az asszony arról számolt be, hogy még június végén csapott a házukba a villám, de ezt megelőzően a jégverés is kárt okozott.

Penk Tímea

- Egyik hajnalban égett szagot éreztünk és füst volt. Hívtuk a tűzoltókat, akik azt mondták, hogy hagyjuk el a házat. Egy idős nénivel és egy kisbabával zuhogó esőben menekültünk – emlékezett vissza az asszony, aki édesanyjával, fiával, menyével és unokájával él egy devecseri családi házban.

Orbán Lajosné, Körmendy Dezsőné Orbán Mária, ifjabb Körmendy Dezső, kezében Körmendy Hanna Dóra, ifjabb Körmendy Dezsőné
Fotó: Penk Tímea

- A cserepek megtörtek, az összes villanyvezeték leégett, a spájban megrepedt a plafon, a kéményt nem tudjuk használni, mert a belseje szétvágódott – sorolta Körmendy Dezsőné. A fia elmondta, hogy ő közfoglalkoztatott, a felesége a kislányukkal van otthon, nem tudják önerőből rendbe hozni a házat, a biztosítóra pedig hiába várnak.

- Nyáron még könnyebb volt az életünk, de este akkor is gyertyát kellett gyújtanunk, vagy amikor éjszaka a babához kellett felkelni. A villanyvezetéket kicseréltettük, belülről rendbe hoztuk a szobákat. Ehhez a nagymama temetési pénzét használtuk. A további munkálatokat viszont már nem tudjuk kifizetni – mondta a fiatalember.

A család egy helyi vállalkozótól több mint hárommillió forintos árajánlatot kapott a helyreállítási munkálatokra, de ezt nem tudják kifizetni. Körmendyné hozzátette: a szakértők munkáját is nekik kellett kifizetni előre, de azt nem tudják, hogy őket mint károsultakat mikor fizeti ki a biztosító.- Nemrégiben reklamáltam a biztosítónál, amire arról tájékoztattak, hogy a panaszlevelem kivizsgálásának is harminc nap a határideje.

- Én ezt már nem bírom idegileg – mondta az asszony, aki több éve ugyanannál a biztosítónál van, s bár ekkora kár még nem érte őket, korábban soha nem volt gond a kifizetéssel. A családtagok elmondták, hogy nagyon örülnének az önzetlen emberek bármilyen segítségének.

Többen jelentkeztek, hogy segítenének a család terheinek az enyhítésében, ezért közöljük a bankszámlaszámukat: OTP 11773487-00099732.

A cikk folytatása itt olvasható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!