Hírek

2017.04.24. 18:06

Tavaszi vetélkedő vidám feladatokkal Pulán

Rendeztek zsákbafutást, rönkcipelést, főtt tojásba pénzdobást, bothúzást és íjkészítést, hogy csak néhányat említsünk a feladatok közül.

Molnár Sándor

A Pulai Ifjúsági Klub 2009-ben szervezte meg az első alkalommal ezt a vidám vetélkedőt, amelynek során ügyességi és erőléti feladatok várták a csapatokat. Ugyan az elmúlt években néhányszor elmaradt a megmérettetés, de a hétvégén már 6. alkalommal találkoztak a környékbeli fiatalok, hogy próbára tegyék erejüket és ügyességüket.

Szigeti Dávid figyeli Rompos Balázs és Bodó Krisztián íjászkodását Fotó: Szenger Ádám

A jó hangulatú eseményre ötfős csapatok neveztek. Név szerint a következők: a NoCement Felsőörsről, a Győztes Monostorapátiból, a Szelephézag Várvölgyről, a Kutya fája ugyancsak Várvölgyről és vegyes csapatként a KIK Team, amely kapolcsi,  tótvázsonyi és pulai fiatalokból állt össze.

Bothúzás Bodó Krisztián és Gáncs András előadásában

A szervezőkkel együtt közel negyvenen gyűltek össze a Pula határában megrendezett vetélkedésen, ahol rendeztek zsákbafutást, rönkcipelést, főtt tojásba pénzdobást, bothúzást és íjkészítést, hogy csak néhányat említsünk a feladatok közül. Utóbbi során lőni is kellett a megadott idő alatt elkészített íjakkal és az a csapat nyert, amelyik a legtávolabbra lőtte el a nyílvesszőt – foglalta össze a verseny részleteit Holczer Balázs a Pulai Ifjúsági Klub vezetője a szervezők nevében.

A győztes KIK Team csapata : Tósoki Zoltán, Szabó Péter, ifj. Dobosi Ferenc, Molnár József Dávid és Horváth Bálint

A rendkívül szoros küzdelmet végül a vegyes csapat nyerte meg úgy, hogy megelőzték a tavalyi címvédőt, a Monostorapátiból érkezett fiatalokat. A helyezettek Nádasi János sümegi fazekas által készített kerámia érmével gazdagodtak. Az első helyezett csapat pedig megkapta a bakancsot ábrázoló vándor kupát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!