Hírek

2017.01.06. 07:24

Polgárőr és szomszédja segítettek a bajba esett férfin

Sümeg - Vélhetően megmentette Trombitás Ottó sümegi polgárőr és szomszédja egy idős férfi életét január elsején, aki késő este a nagy hidegben elesett egy kihalt sümegi utcán és megsérült.

Kovács Erika

Segítség, segítség! Ezt kiáltotta az idős férfi.

-Már késő este volt az újév első napján, amikor arra lettem figyelmes, hogy valaki kiáltozott, hangosan nyöszörgött, és többször is elmondta hogy „segítség, segítség! – idézte fel a történteket Trombitás Ottó sümegi polgárőr, aki a város polgárőrsége egyesületének elnökségi tagja.

Aztán így folytatta: késő este volt már, meg koromsötét, emiatt egyedül nem akart kimenni az utcára, mert tartott attól, hogy esetleg valaki csak megtévesztésből kért segítséget, és esetleg rossz szándéka is van, amire már adódott példa a polgárőr szerint. Ezért Trombitás Ottó szólt a szomszédjának, Horváth Tibornak, és így ketten mentek ki a sötét utcára, ahol döbbenten látták meg, hogy egy idősebb férfi fekszik  a jéghideg földön, aki folyamatosan segítséget kért.

Trombitás Ottó (balról) és szomszédja, Horváth Tibor Fotó: családi

Az illető elmondta nekik, hogy rokonait látogatta meg éppen, amikor hazafelé valamiben megbotlott, aztán elesett, és már egy ideje a földön feküdt, mozdulni sem bírt, mert a lába megsérült.

A férfi nagyon örült annak, amikor meglátta segítőit, akiknek azt mondta, ki tudja, mi várt volna rá, ha ők nem jönnek ki hozzá, mert ezen az utcán késő este nincs forgalom, nem jár arra senki.

-Azonnal hívtam a rendőrséget, akik néhány perc múlva már oda is érkeztek, aztán jöttek a mentők is, akik elvitték kórházba a sérült embert, mondta el Trombitás Ottó. A polgárőr hozzátette, folyamatosan figyelik a várost és környékét, különös tekintettel a télre, a hidegre mert például egy mostanihoz hasonló esetben, nem sok idő kell ahhoz, hogy valakit a kihűlés veszélye fenyegessen.

Mint mondta, figyeljünk oda a másikra, illetőleg egymásra! Így például a szomszédunkról, ha hosszabb ideje nem tudunk semmit, mindenképpen járjunk utána, mi történhetett vele, és adott esetben azonnal hívjunk segítséget!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!