Hírek

2015.06.25. 16:29

A traffipaxok mellett motoros rendőrök is figyelik majd a főutakat a nyári szezonban

Felsőörs - Az iskolai szünet kezdetén jobban fel kellene hívni az autósok figyelmét arra, hogy óvatosabban vezessenek.

Szám Dorottya

Egyre több az olyan baleset, amely akár halálos áldozattal is járhat, ahogyan azt a balatonfüredi tragédia is mutatja - hívta fel a figyelmet egy felsőörsi olvasónk.

Tóth József a Naplónak elmondta, hogy a legtöbb balesetről utólag kiderül, hogy a sebességhatárok betartásával elkerülhető lett volna. Hiába a figyelmeztető táblák, az elrettentő mértékű bírság, a gépkocsivezetőket elegendő rendőr hiányában ez önmagában nem tartja vissza. Különösen igaz ez a balatoni üdülőövezetbe tartozó kisebb községekre, ahol a nyári szezonban hirtelen megnő a forgalom és ahol úgymond köztudott, hogy sosem mérnek.

- Ha jobban belegondolunk, a család a legfontosabb. Sokan csak akkor érzik ezt át, amikor már késő, mert a saját szeretteikkel történt meg a baj. Országos lapokban és a tévében is érdemes lenne felhívni a figyelmet arra, hogy vigyázzunk egymásra, a járókelőkre, különösen a gyerekekre, akikért a szülők, sőt az ország vezetői harcolnak - javasolta az olvasó, aki örülne annak, ha a nyári időszakban több közúti ellenőrzést tartanának a rendőrök. Szigorúbban oda kellene figyelni a legnagyobb haladási sebesség betartása mellett a helyes járművezetésre, az autóvezetők általi alkohol- és más függőséget okozó anyagok fogyasztására, a vezetés közbeni telefonálásra, a pihenőidők betartására, valamint a közúti jelzésekre és a jelzőlámpákra.

A Napló megkeresésére Pap Csongor, rendőr alezredes, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának vezetője nyilatkozott. Elmondta, hogy a megnövekedett idegenforgalom okán, mint minden nyáron, így idén is terveznek ellenőrzéseket a legforgalmasabb utakon.

- Szeretnénk ezzel is hozzájárulni, hogy csökkenjen a balesetek száma - nyilatkozta Pap Csongor, rendőr alezredes. Hozzátette, hogy a traffipaxok mellett még motoros rendőrök figyelik majd a főutakat.

- Az agresszíven vezető sofőrök, így például a záróvonalat átlépők, vagy a veszélyesen előzők kiszűrésére nagyon alkalmasak. Ilyenkor nem csak a gyorsan és veszélyesen autózókat figyeljük, hanem a megelőzésre is gondolunk, ugyanis a nyári rendezvények számára való tekintettel fokozottan ellenőrizzük a gépjárművezetőket, hogy kiszűrjük az ittasan közlekedőket. Ennek ellenére sajnos az a tapasztalat, hogy a nyári három hónap alatt majdnem annyi ittas vezetővel van dolgunk, mint az év többi részében - árulta el a Naplónak az alezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!