Hírek

2017.06.21. 10:53

Országszerte tilos a tűzgyújtás, Veszprém megyében is!

Megyei körkép – A rendkívül száraz időjárásra való tekintettel megelőző intézkedésként június 20-tól tűzgyújtási tilalom lépett életbe az ország egész területén.

Leitner Vera

Tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon – hívta fel a figyelmet a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Ide értendők a fenti területeken található tűzrakóhelyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is – közölte Helt Ákos tűzoltó törzsőrmester, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A tűzgyújtási tilalom elrendelése és annak visszavonása függ a meteorológiai körülményektől, az erdőben található élő és holt biomassza szárazságától és a keletkezett tüzek gyakoriságától. Fokozott tűzveszély esetén az erdészeti hatóság, illetve az erdőgazdálkodásért felelős miniszter rendelheti el a tűzgyújtási tilalmat, például a katasztrófavédelem kezdeményezésére. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu weboldalon is tájékozódhat a lakosság, de a lakóhelyek környékén található erdőterületekről az erdészeti hatóság által készített interaktív erdőtérképek is információval szolgálnak. A tűzgyújtási tilalom a közzétételtől a visszavonásig él – emelte ki a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!