Hírek

2016.08.24. 16:35

Olaszországi földrengés: Várpalota testvértelepülései jelentős károk nélkül vészelték át

Várpalotának két testvérvárosa van a földrengés sújtotta Marche tartományban.

Balla Emőke

A testvértelepüléseken jelentősebb károk nem történtek, de a tőlük néhány kilométerre fekvő városokban igen, közölte Talabér Márta. Várpalota polgármestere telefonon beszélt Grottazolina volt polgármesterével, Mariano Ambrogival, aki elmondta: hatalmas rengésre ébredt 3 óra 35 perckor, nagy félelem vett erőt rajta. A földrengés emberéleteket nem követelt, a városban jelentős kár nem keletkezett, de a harmincöt kilométerre lévő településen, Amandolában nagyok a károk, házak tetői szakadtak be, váltak lakhatatlanná. Az olasz alpolgármester azt mondta, szolidaritást vállalnak a bajba jutottakkal.

Véradásra szólít fel Alessio Terrenzi, polgármestere annak a Sant'Elpidio a Mare településnek, mellyel Várpalota néhány héttel ezelőtt írta alá a testvérvárosi szerződést. Nincs sérülés, az utak járhatók, az épületekben nem keletkezett nagyobb kár. A polgármester közösségi oldalán mondott köszönetet a helyi polgári védelemnek és az önkénteseknek, amiért a rengések után azonnal segítséget nyújtottak.  Nem romlandó ételeket, ruhákat és cipőket gyűjtenek, amiket az olasz vöröskeresztnek továbbítanak, de  véleménye szerint most vérre van  a legnagyobb szükség.  Szolidaritását fejezte ki a közelben lévő, kárt szenvedett települések vezetőinek, polgárainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!