Hírek

2017.05.10. 19:50

Nyilvános mosdóba zárta és bántalmazta volt barátnőjét

AJKA - Egy év tíz hónap börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte az elsőfokú bíróság azt a férfit, aki tavaly februárban a városi vasútállomás mosdójába zárkózott egy fiatalasszonnyal, akit bántalmazott.

Penk Tímea

A vádlottat rendőrök vezették elő a keddi tárgyalásra. A húszas évei elején járó fiatalember elmondta, hogy a nőt hét éve ismeri, viszonyukat az összeveszések és kibékülések sora jellemzi.

A per korábbi tárgyalásán a vasúti dolgozókat hallgatta meg a bíróság. Elmondták, hogy a mosdóból kiabálást hallottak, a bezárt nő segítségért kiáltott, de a férfi nem engedte ki. Míg a pénztárosok értesítették a rendőrséget, a forgalmista betörte a mosdó ajtaját. Ekkor a vádlott éppen a nadrágját húzta fel, a ruhadarabjai a földön hevertek.

A nő elmondta, hogy akarata ellenére tartotta a vádlott a mosdóban, szidalmazta, ököllel ütötte, rugdosta. A látlelet szerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A férfi azzal védekezett, hogy több alkalommal mosdóba zárkóztak intim együttlét miatt, de máskor nem volt ezzel gondja a volt barátnőjének, aki egyébként felfüggesztett szabadságvesztését tölti hamis tanúzás miatt.

A többszörösen büntetett előéletű férfi is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el cselekményét. A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat személyi szabadság megsértése és könnyű testi sértés vétségében, és középmértéket meg nem haladó büntetést szabott ki, valamint elrendelte a fiatalkorúak bírósága által lopás miatt hozott ítélet végrehajtását is.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és kirendelt védője fellebbezést jelentett be. A férfi szabadlábon védekezhet.

(A fotó illusztráció!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!