Hírek

2017.07.14. 17:30

Majdnem egy héten keresztül verték a csipkét az alsóörsi nyári táborban

ALSÓÖRS - Az Alsóörsi Csipkeműhely Magyarországon egyedülálló módon díjmentes alapfokú, kezdő csipkeverő nyári tábort tartott öt napon keresztül az Eötvös Károly Művelődési Házban. Az eszközöket és a hozzávalókat a Csipkeműhely biztosította.

Szendi Péter

Az ország számos pontjáról tizennégy hölgy jelentkezett, Budapestről, Veszprémből Zalaegerszegről és a környező településekről. Nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy az alapdolgokat elsajátítsák.

-Nagyon jónak értékelem a tábort, eredményes volt, már az első két napban látszódtak a fejlődés jelei. Szerencsére vannak fiatalok is, de javarészt idősebbek alkotják a csoportot. A közel egy hét alatt könyvjelzőket, apróbb állatokat, kitűzőket, kisebb ajándékokat készítettek. Tizenöt éves a Csipkeműhely.

Szuper Miklósné az Alsóörsi Csipkeműhely vezetője tanácsot ad az egyik táborozó hölgynek, hogy az alapokat minél hamarább elsajátítsa

Nem titkolom, a tábor megszervezésével az volt a célunk, hogy minél több embert megszólítsunk, csatlakozzanak hozzánk, mert sajnos egyre kevesebben vagyunk és főként idősebbek. Szeretnénk a fiataloknak átadni a hagyományokat, mert ezt nagyon fontosnak tartom.

Szuper Miklósné a csipkeverést ajánlja a fiatalokon kívül a férfiaknak is. Nagyon sok ismerőse van, aki ezt csinálja. Megemlítette, hogy Tótvázsonyban is van egy fiatalember, aki mindig eljön a fonóba az asszonyok közé. A tábornak egyébként lesz folytatása, akkor már komolyabb dolgokkal ismerkednek meg az érdeklődők. Végezetül megköszönte az önkormányzat és az Alsóörsért Alapítvány támogatását.

Szuper Miklósné büszkén említi meg, hogy a Mezőkövesden háromévente kiírt Százrózsás Hímző pályázaton a tótvázyonyi, felsőörsi, paloznaki és balatonfüredi hímzőkörök idén is szépen szerepeltek, munkásságaikat elismerő oklevélben részesítették. Ő saját maga pedig egy értékes harmadik helyezéssel térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!