Hírek

2017.04.26. 13:10

Statisztikák és lakossági igények alapján készülnek az új utak Vámoson

A két beruházás költsége 21 millió forintról 22,8 millió forintra nőtt, mert figyelembe vették a lakók igényeit is a munkálatok során.

Molnár Sándor

Nemesvámoson minden évben végeznek útfelújítást. Most a Somhegyi utca és a Kossuth utca 105-133 közötti köz, kapott új burkolatot. Utóbbi esetében tavaly elvégezték az ivóvízcső rekonstrukciót és új bekötések is történtek. Ilyenkor megvárják, hogy tömörödjön a talaj, ezért csak most került sor az útfelújításra . A Kossuth utcai közt teljesen az önkormányzat finanszírozta önerőből. A felújítás a lakosság bevonásával történt. A műszaki tartalomban, többszöri egyeztetést követően olyan változtatásokra is sor került, amik többletmunkát igényeltek, ezért a beruházás 1,8 millió forinttal többe került az eredetileg tervezettnél – tájékoztatott Sövényházi Balázs polgármester.

Fotó : Molnár Sándor

Ezekben a szűk közökben nagyon nehéz az elszivárogtatás, csapadék elvezető árkot sem tudnak ásni, ezért a jelentős kiadások abból fakadnak, hogy a csapadékvíz ki-és elvezetésének megtalálják a legmegfelelőbb, szakszerű módját.

A Somhegyi utca felújítása azért került előtérbe, mert erre lakossági igény merült fel. Korábban már az utca felét sajáterőből ellátták az ott lakók aszfalt burkolattal. Később újabb öt családi ház épült, és részükről merült fel az igény az aszfaltos útra. Az önkormányzat előbbre veszi azokat a felújításokat, ahol a lakók is hozzájárulnak - ingatlanonként 150 ezer forinttal - a költségekhez.

A településen folyamatosan haladnak az útfelújításokkal. Nem véletlenszerűen, hanem a Bakonykarszttal együtt működve. Ahol a legtöbb csőtörés, vagy műszaki hiba fordul elő, azokat a közöket veszik előre a munkálatok során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!