Hírek

2015.05.05. 15:33

Megoldható volt az idei matek érettségi a tanárok szerint

Megyei körkép – A Táncsics Mihály Szakközépiskola igazgatóhelyettese és matematika szakos tanára, Krausz Attila szerint nem volt nehezebb az idei matematika érettségi, mint a korábbiak.

Heffler Péter

Kedden a matematika teszttel folytatódtak az idei érettségi vizsgák, amivel kapcsolatban általános vélekedés, hogy jóval nehezebb volt, mint például a korábbi években. Többszöri átolvasás után is nehezebben érthető feladatokról, illetve az azokra rendelkezésre álló kevés időről panaszkodtak a diákok országszerte.

Krausz Attila, a Táncsics Mihály Szakközépiskola igazgatóhelyettese, matematika szakos tanára, miután az iskola diákjai befejezték a tesztírást átfutotta a kérdéssort.

– Az elmúlt évi feladatsorokat ismerve nem mondanám, se nehezebbnek, se könnyebbnek az idei matematika érettségit – mondta Krausz Attila. – Szerintem elég sokrétű feladatokat tartalmazó, a tudás mérésére alkalmas vizsgát állították össze. Nyilván vannak mindig olyanok, akik nehéznek találják az adott feladatsort, most is hallottam olyat, aki soha nem látott feladattal találkozott. Kerestem, de megvallom, nem tudom melyikről lehetett szó. Úgy vélem az időnek is elégnek kellett lennie, hiszen nálunk is és más középiskolákban is, ahogy közeleg az érettségi, egyre több olyan feladatot oldanak meg a diákok, amik maximálisan felkészítik őket a vizsgázásra, vagyis megszokják, hogy osszák be az idejüket – tette hozzá Krausz Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!