Hírek

2016.10.07. 12:09

Lettek gasztrotúrán - A vendégek magyar finomságokkal ismerkedtek

Devecser – A siker nem a földrajzi helytől függ, hanem attól, hogy a vállalkozás agyilag mennyire összeszedett – mondta Szabó Péter a külföldi vendégeinek.

Penk Tímea

Lettországból érezett nemrégiben egy csoport, hogy megismerkedjen Magyarországgal.

Fotó: Penk Tímea

– Budapest és Tokaj után érkeztünk Veszprém megyébe. A nemesvámosi látogatás után Noszlop és Devecser következett, majd innen a Somlóra megyünk, utána pedig a Balatonra, Hévízre – számolt be a lett származású idegenvezető és tolmács. Sipos Ivett harminc éve él Magyarországon, itt ment férjhez.

Úgy látja, hogy a lettek szeretnek hazánkba jönni, vannak, akik többször megfordultak már itt. Szabó Péter a zöldség- és gyümölcskezelés fortélyaival ismertette meg külföldi vendégeit.

– Június és szeptember között terem az alapanyag, a gyümölcsök, az uborka, a paprikafélék, a karfiol, a cékla és végül a káposzta. Ezek a hónapok arról szólnak, hogy megtöltsük a hordóinkat – ismertette Szabó Péter. A gasztronómia szövetség éttermi mestere elmondta, hogy a szabad termőföldről érkező zöldségeket és gyümölcsöket csak olyan mértékig dolgozzák fel, hogy egy köztes állapotban el tudják tartani, míg elkészül az igényeknek megfelelő késztermék.

– Nem mehet ki olyan áru, amit magam jóízűen nem ennék meg – hangsúlyozta a vállalkozó, majd a lett vendégek érdeklődéssel figyelték a zöldség- és gyümölcsfeldolgozás folyamatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!