Hírek

2017.08.26. 14:07

Lánykikérő a társasház udvarán (Videóval)

Ajka - Nem mindennapi esemény szemtanúi lehettek a társasház lakói, hiszen a városban nem jellemző az udvari vendégfogadással egybekötött menyasszony kikérő.

Penk Tímea

A sokak által ismert és tisztelt városlődi iskola intézményvezetője, Pfeiferné Takács Hajnalka a nagyobbik fia esküvőjén elmondta, hogy náluk a faluban hagyománya van a vőlegény búcsúnak és a menyasszony kikérőnek. Mivel a vőlegény városlődi, a menyasszony ajkai, a családok úgy gondolták, hogy a társasház udvarán rendezik meg a ceremóniát.

Pfeifer Dávid vőlegény a társasház udvarán rendezett ceremónián kérte ki Németh Barbara menyasszonyt

- Lakodalmas süteményekkel és italokkal is készültünk a vendégeknek a sörsátorban, ahol a rokonok gyülekeznek. Együtt megyünk az ajkai polgármesteri hivatalba, majd a városlődi templomba – mondta Pfeiferné Takács Hajnalka. A százhúsz fős lakodalmat a városlődi kultúrházban rendezik a Mokka zenekarral.

- A kislányok közül a legkisebb viszi a rozmaringos almát a templomba, ami szintén hagyomány nálunk, a termékenységet jelképezi – mondta az örömanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!