Hírek

2017.06.17. 12:10

Egervár és Pusztacsó nyert a zalai és vasi pályázaton

Zala megyében Egervár, Vas megyében pedig Pusztacsó nyert az Összetartozunk pályázaton. Az eredményhirdetést már megtartották.

Napló

A Zalai Hírlap és kiadója, a Pannon Lapok Társasága (PLT) idén tavasszal hirdette meg a kistelepüléseknek bemutatkozási lehetőséget kínáló Összetartozunk kampányt. Nagyon sok pályamunka érkezett; a zalai falvak a híven őrzött hagyományos és új közösségi programokkal bizonyítják, igyekeznek emlékezetes pillanatokat átélni. Zala megyében a legtöbb szavazatot Egervár gyűjtötte, így a település kapta a fődíjat, az egy millió forint értékű vásárlási utalványt. Kiadónk ügyvezető igazgatója, Kázmér Judit beszédében a települési aktivitásra, a nagylelkű zalai emberekre hívta fel a figyelmet, jelezve, a közös siker folytatásra kötelezi a PLT-t és a Zalai Hírlapot.

Vas megyében is díjazták a települések legszebb pillanatait, a Vas Népében megjelent anyagok alapján. Tematikus konferencia keretében adták át a díjakat, az első helyet az összesített szavazatok alapján Pusztacsó nyerte el, az V. Pusztacsói malacfesztivál című pályázatával. Különdíjat kapott Döröske (a pályázat témája: A kárpátaljai Izsnyéte a testvér), valamint Kissomlyó (az Így köszöntjük a nyarat című bemutatkozással).

Az ünnepélyes díjátadáson elhangzott: érdemes figyelmünket a saját közösségünk felé fordítani, legyen ez akár a család, a településünk vagy a nemzetünk. A megyében erős közösségek élnek, ezek határozzák meg a települések jelenét, jövőjét. Meg kell őrizni a tenni akarást, az összetartozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!