Hírek

2016.10.23. 13:30

Közösen gyalogoltak - Teljesítménytúra az 56-os hősök tiszteletére

Zirc - A Bakony fővárosa volt az egyetlen Veszprém megyei állomása annak a teljesítménytúrának, amelyet az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója alkalmából szervezett a Testnevelési Egyetem.

Kelemen Gábor

A túra Pannonhalmáról indult, és első állomása Zirc volt. A túrázókhoz Cseszneknél csatlakoztak a zirci Erdélyi Baráti Kör Egyesület természetjárói, és együtt tették meg a városba vezető 16,5 kilométeres távot. Másnap az egyetemisták, a civilek és az önkormányzat közös főhajtására került sor az 56-os emlékkőnél, a teljesítménytúra résztvevőit Ottó Péter polgármester köszöntötte.

Zirci természetjárók kíséretében megérkeznek az egyetemisták a Bakony fővárosába
Fotó: Kelemen Gábor

A jeles alkalomból a riói paralimpián aranyérmet szerző Tóth Tamás úszó is ellátogatott Zircre. Az emlékezés a Reguly általános iskolában folytatódott, ahol a Veled Kerek színjátszó társulat játékos formában, szituációs előadásokkal idézte meg a forradalmat, bevonva a programba az egyetemistákat és a hatvan évvel ezelőtti eseményekről már tanuló általános iskolásokat is. A túrázók gyalogosan és kerékpárral felváltva összesen 260 kilométert tettek meg az országban, tegnap érkeztek meg Budapestre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!