Hírek

2017.05.30. 07:13

Közlekedik a család - Veszprémfajszi család képviseli a megyét

Veszprém – Május 27-e és 28-a között zajlott Veszprémben a Közlekedik a család elnevezésű, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által családok számára kiírt országos felmenő rendszerű verseny megyei fordulója.

Leitner Vera

A megoldandó feladatok közt általános közlekedésbiztonsági, illetve KRESZ-kérdéseket is tartalmazó feladatlap kitöltése, autós ügyességi pályán történő feladatteljesítés, autókerék-csere, egészségügyi feladatok megoldása, valamint játékos, szórakoztató versenyszámok is szerepeltek – ismertette a részleteket Bankó Magda rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottságának titkára, aki a megyei forduló szervezte.

Kasza Katalin és testvére, Kasza Péter, illetve lányai, Mocsár Sarolta és Mocsár Emese közösen oldották meg a KRESZ-kérdéseket is tartalmazó tesztet Fotó: Leitner Vera

A verseny célja, hogy a lakosság figyelmét minél fiatalabb korban felhívja a biztonságos és balesetmentes közlekedés fontosságára.

Az Eigner család képviseletében Bende Gabriella vette át a megyei forduló első helyezettjének járó díjat, melyet Finta Péter rendőr százados adott át. Fotó: VMRFK

A vetélkedőn összesen 32 család vett részt, megküzdve az országos versenybe jutás lehetőségéért. Veszprém megyét a veszprémfajszi Eigner család képviseli majd a június 10-11. között megrendezendő országos döntőn, melynek fődíja egy személygépkocsi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!