Hírek

2016.10.18. 18:06

Könnygázzal állították meg a rendőrökre támadó fiatalt

Zirc, Veszprém – Rendőrökkel hangoskodott és verekedett két fiatal, akiket tettükért felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek.

Marton Attila

Tavaly karácsony előtt néhány nappal tartották a két vádlott, a 21 éves P. Rajmund és a 22 éves F. Márk munkahelyén az évzáró összejövetelt. A fiatalok felöntöttek a garatra, és hangoskodtak éjjel az utcán, ezért a lakók kihívták a rendőröket. Amikor megérkeztek, az elsőrendű vádlott testvére egy lépcsősor tetején állva megtántorodott, és egy kirakatnak esett.

Az egyik járőr, hogy a további sérülést megakadályozza, megfogta a fiatalember kezét és levezette a lépcsőn. P. Rajmund azt hitte, a rendőr bántalmazza testvérét, és F. Márkkal együtt hangoskodni kezdtek a járőrökkel. Elsőrendű vádlott előbb két kézzel ellökte az egyik rendőrt, majd kétszer arcon ütötte a másik járőrt. Amikor meg akarták megbilincselni, kétszer ököllel arcon ütötte az első járőrt, míg másodrendű vádlott támadó testtartásban indult meg a rendőrök felé, őt végül könnygázzal állították meg. A két vádlottat a helyszínre érkező rendőri erősítés után állították elő.

A fiatalok a bíróságon elismerték a történteket, és bocsánatot kértek a rendőröktől. A Zirci Járásbíróság mindkét vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek. Elsőrendű vádlottat másfél év szabadságvesztésre ítélte, három év próbaidőre felfüggesztve, valamint elrendelte pártfogó felügyeletét. A másodrendű vádlottat hat hónap szabadságvesztésre ítélte, egy év próbaidőre felfüggesztve. A Veszprémi Törvényszék súlyosbította az ítéleteket: P. Rajmundot öt évre felfüggesztett két év szabadságvesztésre ítélte, míg F. Márkot egy év szabadságvesztésre, amelyet három évre felfüggesztett. Az ítéletek jogerősek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!